in

Lucrez ca menajeră într-o familie și vara aceasta m-au rugat să îi însoțesc în vacanță. Trebuia să se prevadă în contract? Care sunt drepturile mele?

* Muncă Italia * Menajera în vacanță cu angajatorii * Dacă lucrătorului casnic i se cere să lucreze și „în concediu”, sau să urmeze familia sau angajatorul și în alt loc în perioada sărbătorilor, aceste zile trebuie să fie identificate ca perioadă diferită de cea aleasă deja de lucrător pentru concediul de odihnă.

Menajera în vacanță cu angajatorii

Menajera în vacanță cu angajatorii

În plus, posibilitatea unui transfer într-un alt loc pentru o perioadă dată și a lucrătorului casnic ar trebui, dacă este posibil, să fie deja indicată în contractul de angajare.

Această indicație, însă, nu este obligatorie, cu consecința că această solicitare neașteptată ar putea fi făcută.

Sunt cetățean român fără acte în Italia, pot să primesc tratament sanitar?

Plata suplimentară

Totuși, prevederea sau nu a acestei posibilități în contractul de muncă aduce cu sine și consecințe. În cazul în care angajatorul nu a indicat în contract această cerere specifică de deplasare (chiar dacă numai posibil), va trebui să plătească lucrătorului o diurnă (adică o sumă suplimentară) egală cu 20% din salariul minim zilnic.

În caz contrar, dacă posibilitatea deplasării în perioadele de vacanță era deja indicată în scrisoarea de angajare, nu se va datora majorare cu privire la salariul deja plătit lucrătorului la momentul angajării.

Aceleași reguli

Cu toate acestea, trebuie amintit că, chiar și pentru munca desfășurată în afara locuinței, aceleași reguli se aplică și cu referire la perioadele de repaus săptămânal, orele suplimentare în zilele de odihnă sau sărbători.

În plus, angajatorul în acest caz este obligat să ramburseze (sau să acopere personal) orice cheltuieli de călătorie suportate de lucrătorul casnic.

Articol realizat pentru Stranieri in Italia de av. Federica Merlo

Lavoro come colf in una famiglia e questa estate mi hanno chiesto di seguirli durante le loro vacanze. Doveva essere previsto nel contratto? Quali sono i miei diritti?

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Un nigerian i-a mâncat degetul unui albanez

Rimini, ceartă furioasă pe plajă: un nigerian i-a mușcat degetul unui albanez și l-a mâncat

tribunal pisa

Româncă din Italia, condamnată pentru că a jignit pe Facebook primarul unei localități: ”Fai schifo, pezzo di m…”