in

Reînnoirea și preschimbarea permisului de conducere, dacă vă mutați în altă țară din UE

Nu puteți avea, simultan, mai mult de un singur permis de conducere emis în UE. Acesta este eliberat de autoritățile din țara în care aveți reședința obișnuită.

Dacă vă mutați în altă țară din UE, iar permisul este pierdutfurat, deteriorat sau expirat, trebuie să îl reînnoiți, să îl înlocuiți sau să îl preschimbați în țara în care locuiți de obicei.

Preschimbarea permisului de conducere

Dacă vă mutați în altă țară din UE, în mod normal, nu sunteți nevoit să vă schimbați permisul de conducere. Puteți utiliza permisul actual, atâta timp cât acesta rămâne valabil.

Dacă doriți, puteți să vă preschimbați permisul din proprie inițiativă, solicitând unul echivalent în noua țară de reședință.

Va trebui să dovediți că sunteți rezident în această țară și că îndepliniți condițiile pentru deținerea unui permis de conducere (de exemplu, împlinirea vârstei minime, o stare de sănătate care vă permite să conduceți etc.).

Înainte de a vă preschimba permisul de conducere, autoritățile din noua țară își vor contacta omologii din țara în care ați avut reședința anterioară pentru a verifica dacă permisul de conducere nu a fost restricționat, suspendat sau retras.

Peschimbarea obligatorie

Când locuiți în străinătate, va trebui să vă preschimbați permisul cu unul local:

  • dacă permisul pe care îl dețineați este deteriorat, l-ați pierdut sau vi s-a furat
  • după 2 ani de reședință, dacă aveți un permis eliberat pe viață (doar dacă această cerință există în țara în care locuiți)
  • în cazul în care comiteți o infracțiune rutieră în țara în care locuiți.

Reînnoirea permisului

Dacă vă mutați în altă țară din UE și vă expiră permisul de conducere, trebuie să îl reînnoiți în țara în care aveți reședința obișnuită .

Dacă permisul de conducere v-a fost suspendat, restricționat, retras sau anulat pe teritoriul statului membru care l-a eliberat, nu veți putea solicita reînnoirea sa.

LEGISLAȚIE – Înmatricularea mașinii în altă țară din UE: obligații, puncte de penalizare și amenzi

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Verona, aplicarea legii privind numerele străine ar putea fi AMÂNATĂ, prea mult haos. «Ar fi nevoie de un an»

”Consulatele românești, adevărate agenții funerare, iar personalul, adevărați agenți de vânzări”, acuzații grave ale unui deputat român