in

Vreau să-mi cumpăr casă! Ghidul creditului ipotecar pentru străini în Italia

(continuă din pagina anterioară)

CUM SE REGLEAZĂ RATA, SUMA ȘI DURATA ÎMPRUMUTULUI?

Este necesar să alegeți o rată de o valoare ușor sustenabilă pe întreaga durată a împrumutului, luând în considerare, de asemenea, cheltuielile viitoare și nevoile de economii.

Cu rate mai mici și durate mai mari, se obține aceeași sumă a împrumutului, dar cu o rată mai mică, facilitând atât acordarea împrumutului de către bancă, cât și sustenabilitatea ratei pe termen lung. Cu durate scurte, se plătește o dobândă globală mai mică, dar rata crește și ar putea depăși limita raportului rată / venit acceptată de bancă.

credite ipotecare pentru straini in Italia

ÎMPRUMUT, CE SUMĂ POT OBȚINE?

Băncile evaluează raportul rată / venit: indicativ, rata nu trebuie să depășească 30-35% din venitul net lunar al deținătorilor ipotecii, după scăderea oricăror alte angajamente financiare existente.

Cu toate acestea, în cazul veniturilor mici, banca ar putea reduce acest procent. Toate băncile finanțează în general până la 80% din valoarea proprietății. Unii ajung chiar la 95-100%, dar în acest caz ipoteca devine mult mai scumpă și mai dificil de obținut.

CUM MĂ POT ORIENTA LA ALEGEREA UNUI ÎMPRUMUT?

Colectarea ofertelor detaliate de la multe bănci poate fi un proces lung și complicat. O soluție este să folosiți comparatoare ipotecare, cu care să comparați gratuit ofertele de la zeci de bănci.

Astfel, este posibil să se evalueze condițiile complete și costurile detaliate ale multor soluții ipotecare diferite în funcție de bancă, suma, rata și durata și să se aplice pentru creditul ipotecar online, pentru a obține o evaluare de fezabilitate de la bancă în câteva zile. Unele site-uri de comparare oferă, de asemenea, sfaturi gratuite pentru a alege mai bine ipoteca.

(continuă în pagina următoare)

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Mașina unui brutar român, incendiată în apropiere de Roma, incidentul e considerat suspect

neurologi români Covid-19

Unul dintre cei mai reputaţi neurologi români a murit. Era internat cu Covid-19 de o săptămână