in

Vreau să-mi cumpăr casă! Ghidul creditului ipotecar pentru străini în Italia

(continuă din pagina anterioară)

IPOTECA, CARE ESTE NOTARUL POTRIVIT?

Având în vedere seriozitatea profesională a categoriei, regula clasică de selecție este dată de proximitate și cost. Prețul merită o atenție specifică, dar merită, de asemenea, verificarea organizării și modernității biroului notarial. Prin urmare, este recomandabil să verificați în prealabil cât timp durează întocmirea raportului notarial, necesar pentru ca banca să vă aprobe împrumutul și dacă folosește mijloace moderne de comunicare cu banca care vă vor oferi împrumutul (portaluri digitale pre și post stipulare).

credite ipotecare pentru straini in Italia

IPOTECA, CÂT COSTĂ UN ACT NOTARIAL?

Taxe, impozite și contribuții pentru arhiva notarială națională, cu TVA la 22%;

Sume datorate cu titlu de rambursare a avansurilor efectuate în numele dvs. și în numele dvs. (așa-numitul „Visure”), documentate corespunzător și scutite de TVA;

Impozite care urmează să fie plătite, prin intermediul notarului ca agent de reținere, către Agenția pentru venituri și Agenția funciară, specifice actelor de ipotecă și vânzare.

Atenție: între diferiți notari, taxele trebuie să fie identice, iar înregistrările variază foarte puțin, astfel încât singura variabilă la care trebuie să se acorde atenție la identificarea costului unei acte complete este taxa, care este taxa profesionistului.

IPOTECA, NOTARII SUNT TOȚI LA FEL?

Aceasta este într-adevăr poziția oficială a categoriei, dar nu este exact așa. Pe lângă disponibilitatea de a oferi o ofertă profesională (pe hârtie cu antet, care indică în mod clar și cuprinzător elementele distincte de taxe, impozite și extrase pentru a evita surprize ulterioare), este bine să verificați dacă este capabil să transmită raportul dvs. notarial preliminar către banca în cel mult câteva săptămâni: este pregătitor pentru aprobarea împrumutului dvs. Notarul ar trebui să garanteze, de asemenea, utilizarea instrumentelor moderne pentru comunicarea cu banca (portaluri digitale, standardul pieței se numește „Pigna”). Verificați dacă notarul este precis și punctual în adoptarea acestuia, el va simplifica procesul ipotecar și va asigura conformitatea cu toate cerințele post-stipulare.

IPOTECĂ, POT CERE O ESTIMARE DE COSTURI DE LA NOTAR?

Fiecare privat, în conformitate în conformitate cu legile în vigoare, are dreptul de a primi în scris o estimare de costuri de la profesionist (articolul 9, alineatul 3 din Decretul legislativ 24.1.2012). Așadar, amintiți-vă întotdeauna să o solicitați și verificați cu atenție dacă articolele sunt împărțite între onorariu (cu TVA distinct), avansuri și impozite.

Când estimările sunt prea diferite între ele, verificați dacă notarul nu a omis să introducă celelalte două elemente de cheltuieli. La sfârșitul stipulării contractului de ipotecă, trebuie să vă așteptați să plătiți doar ceea ce este convenit în estimare.

Citiți informațiile în limba italiană

GUIDA AI MUTUI CASA PER STRANIERI

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Mașina unui brutar român, incendiată în apropiere de Roma, incidentul e considerat suspect

neurologi români Covid-19

Unul dintre cei mai reputaţi neurologi români a murit. Era internat cu Covid-19 de o săptămână