in

Acad. Prof. Dr. Leon Dănăilă, românul inclus alături de Einstein în TOP 500 GENII ale secolului XXI

Acad. Prof. Dr Leon Dănăilă este unul dintre cei mai importanți 5 000 de oameni de pe Pământ. Figurează alături de Einstein printre cele 500 de genii ale secolului 21. A scăzut rata mortalităţii în operaţiile pe creier de la 50-60% la doar 3-4%, a introdus microscopul operator şi a fost primul în România care a făcut operaţii pe creier cu laser, scrie Activenews.ro.

Prof. Dr Leon Dănăilă are peste 50 de ani de neurochirurgie, ani în care a făcut aproximativ 40.000 de operaţii.

Are un program complex. Se culcă la ora 21 și se trezește la ora 4, de la 7-8 oferă consultații gratuite. La 9-10 intră în operaţii, unde îl aşteaptă cele mai dificile cazuri din România. Are o faţă senină şi oferă cu inimă largă un zâmbet sincer. Este un geniu cu viaţă de ascet, care atinge nemurirea prin faptele sale.

Fiecare celulă umană este sfântă Dumnezeu mi-a dat mâini, mi-a dat suflet, mi-a dat judecată şi eu trebuie să le utilizez pentru binele oamenilor. Pentru bolnavi, pentru ei fac totul. Dacă te dedici acestei meserii, trebuie să renunţi la foarte multe lucruri. Să ajuţi un bolnav, să vezi că a reînviat după ce l-ai operat, înseamnă una dintre cele mai frumoase satisfacţii posibile. Să redai viaţa cuiva cred că este cel mai important lucru de pe lumea asta. Să salvezi un om, de exemplu să-l operezi la coloana vertebrală, să fie paralizat, să-i scoţi tumora şi el să înceapă să meargă, e una dintre minunile care îţi încântă sufletul.”, spune doctorul.

“Am operat preşedinţi de state, prim-miniştri şi miniştri din România şi străinătate, oameni din clasa medie, vagabonzi, boschetari, chiar şi criminali. Pentru mine nu contează ce statut social sau meserie au, caut doar să le salvez viaţa. Zicala mea favorită este „pentru mine toţi bolnavii sunt regi”, mai spune doctorul Dănăilă.

Modestia medicului este ilustrată de o fotografie postată pe Facebook de Academia Cațavencu, alături de următoarele cuvinte:

„Profesorul Leon Dănăilă, neurochirurg de geniu, salvatorul a mii de vieți omenești, venind de la serviciu într-o zi de marți, aprilie 2016. Omul acesta ar fi putut pleca în alte țări, unde ar fi fost plătit în aur. Ar fi putut veni de la serviciu cu o limuzină ultimul răcnet. Ar fi putut avea ceea ce un doctor din România nu poate nici măcar visa. Dar a preferat să rămână aici. Și să salveze români. Asta înseamnă patriotism: să fii un român normal într-o Românie anormală. Dacă fotografia asta înseamnă ceva pentru voi, dați-o mai departe. Dacă nu, nu”.

CITEȘTE ȘI:

Disperați după diplome, sicilienii vor să studieze medicina în limba română. Numai pacient să nu fii!

Apelul unei asistente medicale: ”Nu mai maltratați bătrânii!”

Massimo Liberatori, un doctor italian cu suflet de român

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Soriano Calabro, bătrână moartă pe timpul unui jaf, român condamnat la 22 de ani de închisoare

REȚETĂ: Sarmale de post