in

Experți de la Roma, descoperire șoc: dependenții de droguri par imuni la coronavirus

foto franco silvidroga: eroina uguale a spinello

Cercetarea este empirică și se bazează pe observații pe teren, astfel încât studiul nu are vreo valoare statistică și științifică. Cu toate acestea, datele sunt cel puțin neconcordante: dependenții de droguri nu par „sensibili” la Covid. Motivele? Corpul lor este deja foarte stresat prin administrarea de droguri și printr-o viață dezordonată și nu declanșează reacțiile inflamatorii care apar cu infecția cu Coronavirus.

Cei care au avansat această ipoteză sunt experții centrului împotriva dependențelor de droguri de la Villa Maraini din Roma, unul dintre principalele centre pentru recuperarea și asistența dependenților de droguri, care au fost alături de Crucea Roșie italiană în martie și aprilie – lunile cheie ale răspândirii epidemiei. 

Experții de la Villa Maraini au acordat asistență pentru un total de 23.368 de intervenții și verificări. „Nu am avut ocazia să facem teste, deci nu putem ști câți dintre ei sunt asimptomatici, dar se știe că contractarea coronavirusului nu este suficientă pentru a deveni simptomatic: de fapt, trebuie să se declanșeze o reacție imună a pacientului, care poate fi atât de violentă încât produce inflamații masive, responsabile de consecințele letale ale infecției “, explică medicul Massimo Barra și fondatorul Villa Maraini-CRI, citat de Il Messaggero.

„Cu atenție cuvenită în legătură cu un fenomen fără precedent și datorită datelor pe care le-am colectat până acum, asupra unei reprezentări numeroase a populației dependenților de droguri din capitală, putem spune – subliniază Barra într-o declarație – că această„ categorie ”este incapabilă să aibă acea reacție hiperergică și masivă la Covid care duce la cele mai grave consecințe ».

Această ipoteză „care trebuie verificată, însă, se bazează pe faptul că sistemul imunitar al toxicomanului a fost deja dovedit foarte mult de ani de inoculare a substanțelor a căror compoziție, concentrare și contaminare cu pulberi, viruși sunt necunoscute. și bacterii. Acest lucru subliniază sistemul imunitar ceea ce îl face mai puțin „performant” în răspunsul la infecția cu Covid, slăbind sau anulând acea reacție inflamatorie masivă care pare a fi pasajul obligatoriu pentru cei care primesc coronavirus ”, explică Barra.

“Dacă acesta ar fi cazul, această deficiență a sistemului imunitar al dependenților de droguri ar fi transformată într-un factor protector – a concluzionat Barra -. Numerele pe care le prezentăm sunt eficiente și vom vedea dacă chiar și celedin luna mai vor fi în concordanță cu această ipoteză, care se adaugă la multe despre acest virus, despre care nu se știe nimic sigur ».

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Curtea Constituțională a decis că amenzile date în perioada stării de urgență sunt NECONSTITUȚIONALE. Peste 300.000 ar putea fi ANULATE

Ipoteză șocantă despre tragedia de la Marino: românca AR FI ÎNCERCAT SĂ SE SINUCIDĂ și a provocat explozia