in

Turist francez, amendat cu 1.000 de euro pentru că a furat nisip de pe o plajă din Sardinia

Un turist francez a fost amendat cu 1.000 de euro în Sardinia după ce autoritățile au ridicat două kilograme de nisip din bagajele sale.

Autoritățile locale însărcinate au recuperat  nisip de la un bărbat de pe aeroportul Elmas de pe insula italiană. Identitatea turistului nu a fost dezvăluită.

nisip furat din Sardinia

Nisipurile de pe plajele curate din Sardinia sunt considerate prețioase și sunt o resursă protejată, potrivit Euronews, citat de Gândul.

„Aceste comportamente nu numai că dăunează mediului, ci și compromit întreținerea litoralului pentru dezvoltarea durabilă a turismului în Sardinia”, potrivit comunicatului de presă, citat de presa locală.

În august 2019, un cuplu francez a fost arestat în Sardinia, cu 40 kg de nisip în mașină, pe când erau pe punctul de a urca pe un feribot cu destinația Toulon.

De câțiva ani, Sardinia interzice vizitatorilor să ia nisip de pe plajele sale, adesea sub formă de boabe de orez, sancționând cu amenzi grele.

În 2015, cetățenii locali au înființat o pagină de Facebook intitulată „Sardinia jefuită” pentru a da în vileag infractorii de nisip, cu doi ani înainte ca o nouă lege să intre în vigoare.

În 2017, comerțul cu nisip, pietricele și scoici a fost făcut ilegal și pedepsit cu amenzi de până la 3.000 euro.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
no_mask_roma

Protest anti-mască la Roma, replica lui Giuseppe Conte: „35.000 de morți. Punct”

papa despre barfa: mai rea decat Covid

Papa Francesco: Bârfa este mai rea decât Covid. „Marele bârfitor este diavolul” – Video