in

PDL pierde un prim-vicepreşedinte. Frunzăverde: România, stat poliţienesc!

Sorin Frunzăverde, prim-vicepreşedinte al PDL, a anunţat că demisionează din partidul în care activa până acum, şi va trece la PNL. Dincolo de motivele demisiei, ce vizează modul în care PDL guvernează, Frunzăverde a declarat, că România este „un stat poliţienesc”, în care îţi pui problema dacă nu ai telefonul ascultat sau chiar dacă nu există înregistrări ambientale, subliniind că nu se referă la înregistrările făcute de presă.

Prim-vicepreşedintele PDL sare din barca democrat- liberalilor în cea a PNL, partid pentru care va candida la locale pentru un nou mandat de preşedinte al CJ Caraş Severin.

Sorin Frunzăverde a declarat, miercuri, 28 martie, că haosul adminstrativ, vrajba politică şi statul poliţienesc sufocă economic România şi că lucrurile nu mai pot fi rezolvate din interiorul PDL. „Ne e frică şi să vorbim la telefon”, a spus Frunzăverde, care va deveni vicepreşedintele al liberalilor. El a declarat că nu doreşte să destabilizeze guvernarea Ungureanu şi că a discutat cu premierul despre plecarea sa.

„Ne e frică să vorbim la telefon şi ne punem problema dacă nu cumva ambiental suntem ascultaţi. Nu cred însă că tot ceea ce v-am spus mai poate fi abordat şi rezolvat din interiorul PDL, din nefericire”, a spus liderul politic, care a declarat că a trecut prin mai multe întâmplări care au demonstrat că telefoanele i-ar fi ascultate. „Sunt anumite lucruri care mi s- au întâmplat mie, personal, şi pe care le voi prezenta cu altă ocazie. În ce priveşte statul poliţienesc, sunt multe de spus, nu se poate expedia acest lucru printr-un singur răspuns”.

Funzăverde, mereu un opozant al Puterii

Sorin Frunzăverde s-a distanţat de măsurile de austeritate adoptate de PDL în iunie 2010 şi s-a erijat, de atunci, într-un critic al conducerii Emil Boc. Sorin Frunzăverde i-a reproşat lui Boc că nu şi-a consultat colegii înainte de a reduce salariile. Frunzăverde avea şi un dinte împotriva altui greu din partid, Elena Udrea.

De altfel, în urmă cu o lună, Sorin Frunzăverde ataca doi membri ai guvernului Boc, pe Elena Udrea şi pe Gabriel Oprea.

„Nu pledez pentru desfiinţarea Ministerului Dezvoltării Regionale, ci pentru diminuarea drastică a atribuţiilor şi a resurselor financiare la dispoziţia acestui minister”, declara, atunci, Frunzăverde.

Întrebată ce părere are despre această decizie, preşedinta PDL Bucureşti, Elena Udrea, a spus că nu ştie ca Frunzăverde să fi fost nemulţumit. „Eu nu am cunoscut şi nu am auzit să-şi exprime nemulţumiri”, a declarat Udrea.

Nu pleacă singur

Plecarea lui Sorin Frunzăverde din PDL schimbă raportul de forţe din Parlament. Împreună cu fostul vicepreşedinte PDL, părăsesc partidul şi doi deputaţi şi un senator de Caraş-Severin, ceea ce în Senat anulează fragila majoritate a puterii. Mai mult, se pare că sunt şi 42 de primari care îl vor urma pe Frunzăverde. Cei trei parlamentari PDL din Caraş-Severin sunt deputaţii Gheorghe Hogea şi Valentin Rusu şi senatorul Iosif Secăşan.

Antonescu: PNL câştigă un politician de calibru

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că prin venirea lui Sorin Frunzăverde PNL „câştigă un politician de calibru”.

„Frunzăverde este bine primit alături de noi, este un câştig real. (…) PNL câştigă un politician de calibru, un om care este un lider politic, pentru că are identitate, cultură politică şi forţă”, a spus Antonescu. Copreşedintele USL a menţionat că intenţionează să propună cooptarea lui Sorin Frunzăverde ca vicepreşedinte al partidului, cu atribuţii legate de relaţiile internaţionale.

„Eu intenţionez, sper ca el să accepte, să îi propun cooptarea sa ca vicepreşedinte al PNL”, a precizat Antonescu.

Boc vorbeşte despre trădare

Emil Boc îl atacă dur pe Frunzăverde. Prin gestul său, spune preşedintele PDL, Emil Boc, Frunzăverde a abandonat şi a trădat partidul. „S-a comportat laş. Am greşit când am acceptat, la Congres, ca Frunzăverde să facă parte din conducerea de vârf a PDL”, a adăugat Boc.

În legătură cu trecerea lui Frunzăverde la USL fac următoarele precizări: „După cum ştiţi, USL afirmă în fiecare zi, că e împotriva traseismului politic. USL chiar doreşte să modifice Constituţia pentru a-l intzerzice, însă, când apare prima ocazie pentru a beneficia de el, se comportă laş şi uită tot ce au promis. Aceasta e adevărata revoluţie a bunului simţ a PNL şi USL. Sorin Frunzăverde a abandonat şi a trădat două crezuri scrise şi nescrise ale pedeliştilor adevăraţi. Primul se află înscris chiar în imnul PDL: Vântul bate, apa trece, pietrele rămân”

CTP: Statul poliţienesc, creaţia lui Băsescu

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a declarat că Sorin Frunzăverde are dreptate când vorbeşte de centralizarea excesivă a statului şi de statul poliţienesc. Jurnalistul spune că PDL se află acum într-o situaţie asemănătoare PCR. „Este acelaşi mecanism: Nicolae Ceauşescu a desfiinţat PCR în anii ’80, acolo nu mai exista viaţă de partid, nu mai existau dezbateri, soluţii. Era un partid mort, era doar cuvântul lui Ceauşescu. Aşa s- a întâmplat şi cu PDL. Despre asta vorbeşte Sorin Frunzăverde”, a comentat CTP.

Cristian Tudor Popescu a comentat afirmaţiile lui Sorin Frunzăverde legate de statul poliţienesc şi a arătat că este vorba de „securism după comunism”. „Este vorba de ceea ce a generat Traian Băsescu la nivelul întregii ţări şi acum aflăm că şi la nivelul partidului său, adică spionita extremă, ascultarea chiar a colaboratorilor, a oamenilor din structurile de conducere a partidului, a fenomenului fazei finale a ceauşismului când membrii Comitetului Politic Executiv, ai Comitetului Central erau ascultaţi cu precădere de către Securitate. Despre asta vorbeşte Sorin Frunzăverde şi în premieră vorbeşte despre acest fenomen la nivelul partidului de guvernământ”, a declarat jurnalistul.

Democrat-liberalii, încotro?

Plecarea lui Frunzăverde din partid lasă deschisă uşa dezertării şi altor lideri nemulţumiţi. Vicepreşedintele Mihaela Popa şi deputatul Vasile Gherasim au cerut Congres extraordinar, Cezar Preda propune reactivarea greilor PDL, în timp ce Valeriu Tabără sau Mircea Toader fac apel la stabilitate. Şeful PDL Buzău, Cezar Preda, spune că un congres extraordinar al PDL nu se poate face până la alegerile parlamentare şi că până atunci soluţia ar fi ca „leadershipul” partidului să fie asigurată de „greii” partidului, Vasile Blaga, Radu Berceanu, Adriean Videanu, Liviu Negoiţă.

Cine este Sorin Frunzăverde

Sorin Frunzăverde a fost preşedintele filialei Caraş Severin a Partidului Democrat încă de la înfiinţare. Vicepreşedinte al PDL (2000-2011). La Convenţia Naţională a PDL desfăşurată în perioada 14-15 mai 2011, a fost ales prim-vicepreşedinte al partidului, obţinând 1143 de voturi. Timp de un an, în intervalul 1996-1997, a fost preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, funcţie în care revine din iunie 2004, până în octombrie 2006. La alegerile locale de la 1 iunie 2008, a fost reales preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş Severin, obţinând 43,8% din voturile valabile.

În perioada decembrie 1997-februarie 1998 a fost numit ministru al Mediului, Apelor şi Pădurilor, pentru a prelua, ulterior, portofoliul Ministerului Turismului (apr.-dec- 1998). Sorin Frunzăverde a mai deţinut calitatea de ministru al Apărării Naţionale în anul 2000, timp de nouă luni (mart.-dec.), în Guvernul Mugur Isărescu, precum şi în perioada octombrie 2006-aprilie 2007, în Guvernul Călin Popescu-Tăriceanu. Sorin Frunzăverde a fost deputat de Caraş Severin în legislara 2000-2004.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Fiul profesorului Zappa, mesaj emoţionant pe Facebook

VIDEO/ Mama unuia din românii arestaţi la Viterbo a lucrat ca „badante” în vila familiei Zappa