in

Italia, sportivă română și tatăl ei, amenințați și agresați de un italian: ”Handicapată de c…t”

O româncă, paralimpică la basket pe două roţi, a fost agresată de un rasist, în Italia. Atleta, în vârstă de 23 de ani, a fost ameninţată de un italian nemulţumit că aceasta beneficiază de parcare rezervată pentru persoane cu dizabilităţi.

Tatăl fetei i-a sărit în apărare şi a ajuns la spital cu nasul spart. Personalităţi din peninsulă şi-au manifestat public solidaritatea cu sportiva română, scrie ilmessaggero.it.

Cei 16 ani petrecuţi în Italia şi palmaresul de campioană europeană la basket pe două roţi nu au salvat-o pe Beatrice Ion de la o agresiune cu tentă rasistă. Atleta a povestit nefericita întâmplare pe reţelele de socializare

Românca locuieşte cu familia în localitatea Tor San Lorenzo, pe malul Mării Tireniene. Timp de o săptămână, Beatrice a fost ţinta atacurilor unei familii care închiriase o casă de vacanţă în vecinătate. Italienii erau nemulţumiţi de „privilegiul” atletei de a avea un loc de parcare rezervat .

Duminică seara, şicanările s-au transformat în ameninţări şi fraze rasiste: handicapată de că..at” (Handicappata di merda, n.r.) …”Întorceţi-vă în ţara voastră. Am să vă arăt eu vouă”, le-a spus italianul care, mai apoi, l-a lovit pe tatăl fetei. Viorel Eduard Ion a ajuns la spital cu nasul spart.

Imediat după publicarea postării, preşedintele echipei Amicacci Giulianova unde activează Betrice şi-a exprimat consternarea şi nemulţumirea. ”Am aflat cu îngrijorare despre agresiunea laşă pe motive rasiale la care a fost supusă jucătoarea noastră şi familia ei. Flagelul rasismului este încă o problemă actuală şi mondială. Noi condamnăm orice formă de rasism în sport şi în viaţă ”, a afirmat Peppino Marchionni, preşedintele echipei.

Beatrice Ion este originară din Orşova, judeţul Mehedinţi. Când avea doar trei luni, în urma unui vaccin aplicat greşit, fata a pierdut capacitatea locomotorie. Familia a plecat în Italia în căutarea unui tratament. La sfatul medicilor, Beatrice a început să joace basket pe două roţi şi a câştigat numeroase campionate naţionale şi europene. În paralel este studentă la Ştiinţele Comunicării de la Universitatea din Teramo (regiunea Abruzzo).

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Vasanello, un român a căzut de la balcon după ce s-a bătut cu un conațional, transportat la spital în stare foarte gravă

Bologna, român ieșit din minți, l-a bătut pe un medic în spital, era nemulțumit de tratamentul primit