in

Vreau să-mi cumpăr casă! Ghidul creditului ipotecar pentru străini în Italia

Obținerea unui credit ipotecar pentru străini nu este atât de dificil pe cât se crede. La fel ca solicitanții italieni, străinii trebuie să ofere, de asemenea, garanții de solvabilitate și să îndeplinească anumite cerințe de venit, dar procedura prevăzută este aceeași, cu excepția unor particularități.

Majoritatea băncilor evaluează pozitiv posesia rezidenței în Italia, considerând-o o garanție suplimentară în ceea ce privește veniturile și garanțiile personale. În plus, băncile pot prevedea că rezidența să fie deja în vigoare de 2 sau 5 ani, oarecum așa cum era de așteptat pentru cei care, mutându-se într-o altă regiune, intenționează să acceseze ipoteci regionale subvenționate.

credite ipotecare pentru straini in Italia

Documentele care trebuie atașate la cerere (în plus față de eventualul certificat de rezidență) includ o copie a permisului de ședere valabil (pentru extracomunitari) și certificatul referitor la statutul de familie emis de municipalitate. Documentele de venit includ cei mai recenți flluturași de salariu și declarația 730 o Cud pentru angajați sau cele mai recente declarații de impozit pentru lucrători independenți sau liber profesioniști.

CARE ESTE ÎMPRUMUTUL CEL MAI POTRIVIT PENTRU NEVOILE MELE?

Alegerea împrumutului trebuie să ia în considerare atât bugetul familial prezent, cât și viitor. O rată variabilă vă permite să începeți cu o tranșă mai mică, dar vă expune la riscul creșterilor viitoare care nu sunt ușor previzibile.

O rată fixă ​​este mai scumpă, dar oferă o rată anume și întotdeauna aceeași. O durată scurtă economisește foarte multă dobândă, dar duce la rate mari, în timp ce dacă se prelungește durata împrumutului, rata este redusă și devine mai puțin grea, dar dobânda totală plătită crește.

credite ipotecare pentru straini in Italia

ÎN CE SCOPURI POT APLICA PENTRU O IPOTECĂ?

O ipotecă poate finanța cumpărarea unei prime sau secunde locuințe, dar și multe alte scopuri, precum lucrări de renovare și / sau construcție, refinanțarea sau înlocuirea unei alte ipoteci, consolidarea datoriilor preexistente etc. Tarifele, costurile și procentele de finanțare pot varia în funcție de scop.

(continuă în pagina următoare)

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]

Mașina unui brutar român, incendiată în apropiere de Roma, incidentul e considerat suspect

neurologi români Covid-19

Unul dintre cei mai reputaţi neurologi români a murit. Era internat cu Covid-19 de o săptămână