in

Explozie de Covid în rândul culegătorilor de mere din nordul Italiei, 52 de români pozitivi

În aceste zile se constată o explozie a infecțiilor cu Covid în rândul culegătorilor de mere din Tirolul de Sud. Laboratoarele autorității provinciale de sănătate au efectuat joi, 17 septembrie, 1.916 tampoane, găsind 72 de cazuri pozitive noi, comparativ cu 11 din ziua precedentă. Este vorba în principal de muncitori sezonieri din România, scrie publicația Trentino.

„Muncitorii sunt testați la sosirea lor în Italia și apoi rămân în carantină, lucrând în câmp”, explică consilierul pentru sănătate ala provinciei Bolzano, Thomas Widmann.

În fiecare toamnă, aproximativ 17.000 de lucrători sezonieri din est ajung în Tirolul de Sud pentru recolta de struguri și recolta de mere.

Este o armată „invizibilă” care rămâne câteva săptămâni și apoi se întoarce acasă. Este o forță de muncă calificată, atât pentru munca în podgorii, cât și în livezile de mere.

În această primăvară, recolta părea în pericol tocmai din cauza blocadei de frontieră și a făcut vâlvă decizia unui cunoscut viticultor din Tirolul de Sud care a închiriat un avion privat pentru a-și aduce cei mai experimentați colaboratori în Italia pentru munca dificilă de îndepărtare a frunzelor. Între timp, granițele au fost redeschise, dar riscul Covid a rămas ridicat.

Din acest motiv, provincia Bolzano, având în vedere sezonul recoltelor din ultimele luni, a introdus obligația de test pentru toți lucrătorii sezonieri sosiți din străinătate și șederea lor într-o carantină activă. „Lucrează și trăiesc în grupuri mici și nu merg în sat seara”, explică consilierul Widmann. În acest fel, riscul de contagiune ar trebui să rămână limitat.

În total 52 de lucrători români sunt pozitivi. „Procentul este încă minim comparativ cu cifrele din țara lor de origine”, adaugă Widmann.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

La Repubblica susține că premierul Boris Johson și-a botezat copilul în Italia. Downing Street: ”Această poveste este complet neadevărată”

Simona Halep, triumf la Roma, a câștigat categoric, adversara ei A ABANDONAT finala