in

Pordenone, „badantă” acuzată că a furat 1,2 milioane de la bătrâna îngrijită și fiul ei cu dizabilități, apoi i-a distrus cadavrul

O îngrijitoare necinstită, aflată deja în anchetă pentru înșelarea unei persoane fără discernământ și auto-spălare de bani, după ce a furat 700.000 de euro de la bătrâna asistată, este acum cercetată și pentru distrugere de cadavru.

Reprezentantul unei companii de pompe funebre și directorul sucursalei bancare a unui oficiu poștal sunt de asemenea cercetați, scrie Corriere della Sera.

Acestea sunt datele investigațiilor efectuate de Garda de Finanțe din Pordenone împotriva îngrijitoarei unei femei în vârstă de 91 de ani (care a murit la sfârșitul anului 2017) și a fiului său cu dizabilități, ambii suferind de diverse patologii grave din punct de vedere medical și psihologic, cărora, potrivit Gărzii de Finanțe, după ce a câștigat încredere și familiaritate, le-a furat suma imensă de bani.

Cu banii sustrași, îngrijitoarea a cumpărat bijuterii, o mașină, a încheiat garanții și polițe de asigurare.

Îndoielile ulterioare ale Gărzii de Finanțe au apărut atunci când ancheta a încercat să clarifice cauzele reale ale morții bătrânei de 91 de ani: în ziua morții sale, care a avut loc doar în prezența îngrijitoarei, aceasta din urmă nu a notificat niciun membru al familiei, aranjând autonom incinerare în câteva ore, excluzând astfel posibilitatea de a efectua examinări de autopsie pe corp.

Normele cu privire la incinerare prevăd, totuși, că operațiunea poate fi finalizată numai în prezența testamentului manifest al decedatului prin intermediul unei dispoziții testamentare sau de către ruda cea mai apropiată, prin intermediul unei declarații specifice de substituție a unui act notarial.

Din investigații a reieșit, în schimb, că incinerarea organizată de îngrijitoare a fost „formalizată” la biroul municipal prin aplicarea semnăturii fiului cu handicap pentru autorizare, în acel moment neinformat despre moartea mamei, desfășurând procedura cu ajutorul reprezentantului companiei de servicii funerare, aflat acum în anchetă pentru sprijinirea și instigarea la infracțiuni.

În prima fază de investigație, la cererea Parchetului din Pordenone, judecătorul de instrucție a dispus un ordin de sechestru preventiv al activelor și valorilor pentru un total de 1,212 milioane de euro, implementat pe o poliță de viață de 300 de mii de euro. , două proprietăți imobiliare, valori mobiliare pentru investiții poștale, bani și bijuterii.

După cum s-a menționat, șeful oficiului poștal unde tranzacțiile financiare caracterizate prin anomalii sistematice și repetate este, de asemenea, investigați pentru ajutor și instigare. Bărbatul a încercat, de asemenea, să împiedice ancheta, încălcând reglementările împotriva spălării banilor.

Nu se specifică naționalitatea îngrijitoarei cercetate.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
cumpăra vechime pensie

Românii pot cumpăra ani de vechime pentru pensie. Cât costă perioada maxim admisă

Un părinte divorţat sau necăsătorit (concubin), care lucrează cu forme legale în Italia, are dreptul la alocaţie pentru copii? Iată mai multe detalii