in

Transportator român „prins” la Bologna, ducea „badante” în Moldova: amendă 4.200 euro, microbuz sechestrat

Lua 70 de euro de persoană și 2 euro de kilogram de bagaje, pentru a transporta până la 9 pasageri din Italia în Moldova și invers. Șoferul abuziv a fost interceptat în San Pietro in Casale, în zona Bolognese, de Poliția Locală Reno Galliera, anunță ANSA.

Este un român de 45 de ani, fără niciun fel de licență care ar autoriza acel tip de activitate, nici pentru mașină închiriată cu șofer, nici pentru transportul de bunuri pentru terți.

La bordul autoutilitarei cu 9 locuri a unei companii de transport rutier din Moldova, erau două moldovence, angajate în mod regular în Italia ca „badante”. În portbagaj, împreună cu bagajele celor două pasagere, au fost găsite alte pachete și un cântar, folosit pentru cântărirea pachetelor și stabilirea costului transportului, toate colectate în negru.

Cele două femei au recunoscut în fața agenților că, apelând la acest șofer, au economisit mult în comparație cu diferitele companii de transport cu autobuzul care au curse spre Moldova, chiar cu timpi de călătorie mai mici.

Autoutilitara putea călători în ciuda obligațiilor impuse conducătorilor auto profesioniști asupra timpilor de conducere și de odihnă. Etapele călătoriei au fost indicate într-un caiet găsit în interiorul vehiculului: duba părăsise Lugo (Ravenna) și după San Pietro in Casale ar fi trebuit să se oprească din nou în Mirandola (Modena) și Verona, unde ar fi încărcat alte persoane care rezervaseră cu mult timp în urmă călătoria pentru Chișinău.

Șoferul a fost amendat cu peste 4.200 de euro. La fel ca toți șoferii de vehicule înmatriculate în străinătate – explică Poliția Locală – va trebui să plătească amenda pentru a putea pleca, după trecerea a trei luni de sechestru administrativ a vehiculului în Italia.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Un cercetător italian atrage atenția: ”Există alte boli care sunt trecute cu vederea și care necesită asistență”

„Stați liniștiți, vine Moș Crăciun și în acest an”, i-a asigurat Giuseppe Conte pe copiii îngrijorați