in

Curtea Supremă din Italia: „Condiții inumane în închisorile din România”, refuzată extrădarea unui infractor

Solicitată să se pronunțe în privința extrădării unui infractor român în țara de origine, în baza unui mandat european, Curtea Supremă de Casație scrie, într-o sentință: „Există un pericol real de a fi supus unui tratament inuman și degradant în închisoare”.

Acesta este motivul pentru care judecătorii supremi au oprit predarea către justiția română a unui condamnat care ar fi trebuit să își ispășească pedeapsa în România.

Curtea de Apel Brescia a spus da extrădării, dar procurorul general din Brescia și românul în cauză, prin avocatul său, au contestat sentința, iar acum judecătorii vor trebui să revizuiască cazul.

Este povestea unui bărbat în vârstă de 37 de ani care a primit un mandat european de arestare pentru executarea unei pedepse de patru ani închisoare pentru două condamnări, pentru grup infracțional care viza traficul de droguri și clonarea cardurilor de credit.

El trebuia să fie dus la închisoarea Bacău, una dintre închisorile raportate ca fiind periculoase pentru deținuți, „în ciuda unor îmbunătățiri după hotărârile Curții de la Strasbourg și planul de acțiune al Guvernului României”.

Instanţa Curţii de Apel din Bari a refuzat să o extrădeze în România pe fosta şefă a DIICOT, Alina Bica. ”Nu a fost admisă extrădarea”

Sentința Curții de Casație

Pe această bază, Curtea Supremă a anulat sentința Curții de la Brescia, retrimițând dosarul în apel, cerând să sse formuleze o cerere de informații suplimentare cu privire la tratamentul penitenciarului și condițiile închisorilor din România.

În plus, Curtea Supremă cere judecătorilor de Apel din Brescia „să se asigure, în cadrul relațiilor dintre statele membre, că predarea nu este expusă pericolului datorită spațiilor din celule, condițiilor igienico-sanitare din penitenciare sau excluderea altor critici care s-au manifestat concret de-a lungul timpului ”.

Judecătorii italieni au decis. Condamnat la 5 ani şi 6 luni de închisoare, milionarul Dragoş Săvulescu nu va fi extrădat

Va trebui evaluată disponibilitatea altor structuri în conformitate cu indicațiile Curții Europene de Justiție.

„Este necesar – precizează judecătorii – să se verifice dacă persoana restricționată este reținută în condiții compatibile cu respectarea demnității umane și că este evitat riscul supunerii la un stres care depășește nivelul de suferință inerent detenției”, potrivit Il Giornale di Brescia.

Nicu Băiatu, șef al mafiei ruseşti din Italia, a fost prins la Iași și extrădat la Roma

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
vadut motau

Vlăduț Mihail Motău, la doar 27 de ani, premiat cu „Forbici d’Oro” 2021, cel mai prestigios premiu profesional italian al croitorilor

un roman si-a violat fiica si a lasat-o insarcinata

Monstrul care şi-a terorizat propriii copii. 21 de ani de închisoare pentru pastorul VIOLATOR