in

Judecătorii italieni au decis. Condamnat la 5 ani şi 6 luni de închisoare, milionarul Dragoş Săvulescu nu va fi extrădat

Milionarul Dragoș Săvulescu va rămâne în Italia. Acesta nu va fi extrădat. Sentinţa Curţii de Apel Napoli a rămas definitivă prin neapelare de către procurorul italian, informează g4media.ro. Omul de afaceri a fost condamnat în 2019, în România, la 5 ani şi 6 luni de închisoare în dosarul retrocedării de terenuri din Mamaia şi Constanţa.

Referitor la „cazul Săvulescu”, purtătorul de cuvânt al Ministerului italian al Justiţiei, Paulo Fantauzzi, a declarat că „această sentință a devenit definitivă la 26.09.2020, deoarece părțile nu au făcut apel la Curtea Supremă”.

Cum a scăpat Săvulescu?

Decizia Curţii de Apel Napoli nu a fost atacată cu apel „deoarece acestea sunt aprecieri subiective care aparțin magistratului”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Ministerului italian al Justiţiei conform g4media.ro. Pe 15 septembrie, Curtea de Apel din Napoli a refuzat predarea lui Dragoș Săvulescu autorităților române şi a dispus recunoașterea și executarea în Italia a pedepsei de 5 ani și 6 luni închisoare.

Săvulescu a arătat că este integrat social în Italia (vorbește limba italiană, locuiește și are afaceri în Italia) și a beneficiat de un decret de grațiere din 2006 care i-a redus pedeapsa cu 3 ani, rezultând că mai are de executat 2 ani, 5 luni și 28 de zile, adică sub 3 ani de închisoare, și – astfel – a putut fi dispusă suspendarea executării pedepsei, este motivarea Curţii de Apel din Napoli.

După ce decizia a rămas definitivă prin ne-apelare de către procurorul italian, Curtea de Apel Napoli a aplicat decretul-lege de graţiere nr. 241/2006 și dispus ispăşirea pedepsei cu suspendare, conform g4media.ro.

Săvulescu s-a predat autorităţilor italiene

Fostul acţionar dinamovist Dragoş Săvulescu a fost condamnat în 2019 la cinci ani şi şase luni de închisoare în dosarul retrocedării plajelor, pentru complicitate la abuz în serviciu în formă continuată, fiind dat în urmărire în 9 februarie 2019.

În acelaşi dosar, au mai fost condamnaţi fostul primar al Constanţei Radu Mazăre – 9 ani de închisoare, iar Cristian Borcea şi fostul preşedinte al CJ Constanţa Nicuşor Constantinescu la câte 5 ani de închisoare, numărul celor condamnaţi în dosarul retrocedării plajelor fiind de peste 30 de persoane.

Potrivit site-ului Poliţiei Române, pe numele lui Dragoș Săvulescu există mandat de executare a pedepsei închisorii nr. 288/2017 din 07.02.2019, emis de către Curtea de Apel Bucuresti – Secția II Penală. În luna ianuarie acestui an, Săvulescu s-a predat autorităţilor italiene, afirmând că pedeapsa sa este „nedreaptă şi nemeritată dată de nişte judecători corupţi de sistemul din care fac parte”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
iohannis ziua nationala

Ziua Naţională, fără fast în acest an. Iohannis: «Niciodată n-am întâmpinat 1 Decembrie cu atâta îngrijorare și strângere de inimă»

Important pentru românii din Italia: „Cashback” începe pe 8 decembrie, iată cum puteți obține 150 de euro direct în cont