in

Important pentru românii din Italia: „Cashback” începe pe 8 decembrie, iată cum puteți obține 150 de euro direct în cont

Totul este pregătit pentru a începe așa-numitul „cashback”. Începe pe 8 decembrie cu o fază experimentală, care se va încheia la sfârșitul anului și va fi apoi complet operațională în 2021. Cum funcționează acest mecanism?

Consumatorii care își plătesc achizițiile cu instrumente digitale precum Satispay, PayPal sau carduri de credit sau debit, vor primi o rambursare de 10% din cheltuieli, cu o limită maximă de 15 euro pe tranzacție și un plafon global pentru valoarea achizițiilor de 1.500 de euro.

Prin urmare, rambursarea nu poate depăși 150 de euro.

Rambursarea este declanșată după 10 plăți efectuate cu cardul. Banii vor fi plătiți de Consap (concesionarul serviciului public) pe Iban până la 28 februarie 2021.

Și primii 100.000 de membri care vor efectua cel mai mare număr de tranzacții vor primi și un bonus suplimentar, care în 2021 ar putea ajunge până la 3.000 de euro.

După cum explică Corriere della Sera, pentru a participa la rambursarea de stat, trebuie să descărcați aplicația IO pe telefonul dvs. mobil, să vă înscrieți cu identitatea dvs. digitală, să înregistrați instrumentele de plată și să indicați codul Iban. În ceea ce privește identitatea digitală, este posibil să se utilizeze Spid sau cartea de identitate electronică.

Pentru a accesa aplicația IO, cu care să înregistrați operațiunile de cumpărare care vor merita rambursarea de 10%, trebuie să aveți fie CIE – carte de identitate electronică (cu codul PIN), fie un cod Spid.

Cei care doresc să se înregistreze la Spid trebuie să urmeze pașii următori.
Pentru a obține SPID, sistemul public de autentificare (de fapt un nume de utilizator și o parolă pentru a accesa Inps, Inail, alte servicii ale administrației publice, precum și aplicația IO), este necesar să aveți:

  • un document de identificare valabil;
  • cardul de sănătate (pentru cei care locuiesc în străinătate, codul fiscal este suficient);
  • o adresă de e-mail;
  • numărul de telefon mobil utilizat de obicei.

Cu această documentație la îndemână, vă conectați la site-ul www.spid.gov.it, unde trebuie să alegeți unul dintre furnizorii de identitate acreditați: Poste Italiane, Aruba, Infocert, Sielte, Tim, Register.it, Namirial, Intesa .
După ce ați făcut alegerea, trebuie să vă înregistrați pe site-ul lor respectiv.
Înregistrarea constă în 3 pași:
1) introduceți date cu caracter personal;
2) creați propriile acreditări Spid;
3) efectuați recunoașterea într-unul din următoarele moduri:

  • personal, în birourile autorizate;
  • online prin web cam;
  • online prin Cie (cartea electronică de identitate), Cns (cartea serviciilor naționale) sau cu așa-numita semnătură digitală.
Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Dragoş Săvulescu

Judecătorii italieni au decis. Condamnat la 5 ani şi 6 luni de închisoare, milionarul Dragoş Săvulescu nu va fi extrădat

Simpli muncitori în Italia, au devenit proprietari de fabrică în România. „Se poate și la noi”