in

Cresc infecțiile și decesele în Italia, Guvernul reduce durata Green Pass

Datele privind infecțiile și decesele în Italia cresc. Ieri au fost 7.698 de cazuri noi și 74 de decese. Guvernul impune a treia doză personalului sanitar și vrea să reducă durata Green Pass la 9 sau chiar la 6 luni. Se va decide mâine.

Cresc infecțiile și decesele

Numerele pandemiei cresc în Italia. Ieri s-au înregistrat 7.698 de cazuri noi cu 684.710 teste (rata pozitivi 1,1%) și 74 de decese. Cu o zi înainte au fost 5.144 de cazuri, cu 248.825 de teste (rata de 2,1%) și 44 de victime. Spitalizările Covid sunt în creștere. La terapie intensivă erau ieri 481 pacienți Covid, iar 3.970 internați în secțiile normale.

Guvernul vrea să impună acum obligativitatea celei de-a treia doze pentru profesioniștii din domeniul sănătății și se va decide reducerea duratei Green Pass.

Deciziile importante privind vaccinul Covid și Green Pass ar putea ajunge mâine, în Consiliul de Miniștri. Joi se va aproba atât obligația pentru a treia doză pentru profesioniștii din domeniul sănătății, cât și reducerea duratei Certificatului Covid.

Două măsuri în perspectiva iernii care se apropie, deja marcată de al patrulea val de infecții care trece prin toată Europa.

Italia pregăteşte un nou DECRET pentru a stimula vaccinarea cu a treia doză

A treia doză, obligatorie pentru personalul sanitar

Obligația privind a treia doză de vaccin către profesioniștii din domeniul sănătății, pe de altă parte, este în conformitate cu legislația deja în vigoare.

Pe acest front, însă, guvernul vrea să accelereze. Într-adevăr, numărul de infecții în rândul medicilor și asistenților medicali este înfricoșător.

Conform ultimelor date ISS acestea s-au triplat în ultimele două luni: din 14 octombrie până pe 14 noiembrie au fost înregistrate 2.736, față de 2.396 în luna precedentă și 936 în perioada între 14 septembrie și 14 august.

Numărul de infecții în rândul profesioniștilor din domeniul sănătății arată că vaccinarea este un instrument real, care ne-a scos din starea în care ne aflam, pentru a număra decesele în fiecare lună și în fiecare val. Așa că, din moment ce cred că un rapel nu poate face decât bine, cred că a treia doză trebuie făcută, chiar dacă este obligatorie”, a comentat Filippo Anelli, președintele Federației Naționale a Ordinelor Chirurgilor și Medicilor Dentisti (Fnomceo), într-un interviu pentru Fanpage.it.

Durata Green Pass se reduce

În problema Green Pass, lucrurile sunt mai complexe. Ministrul Afacerilor Regionale, Maria Stella Gelmini, a declarat că durata Certificarii Covid pentru cei vaccinați nu se va modifica, rămânând 12 luni așa cum se prevede în prezent. În același timp, este disponibilă la posibile schimbări în viitor, în funcție de tendința infecțiilor.

Subsecretarul de la Sănătate Andrea Costa, la rândul său, a subliniat în schimb importanța de a se gândi la o revizuire a duratei Green Pass. În același sens, mai mulți experți din lumea științifică care, reiterând importanța grăbirii celor trei doze, subliniază că deja după șase luni eficacitatea vaccinului este, deși ușor, în scădere.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]
medicamente anticovid aprobare

Două medicamente antiCovid, ce reduc răspândirea virusului în organism, așteaptă aprobarea

tornada Ragusa

Clima a luat-o razna. Tornadă în Ragusa, un bărbat mort – VIDEO