in

Aprilia, fortăreața românilor nevaccinați: „I-aș închide în case, ca în Austria”

Sant’Antonio Abate este una dintre zonele din Lazio cu cel mai mic număr de vaccinați: mai puțin de 44% din populație a decis să nu se protejeze împotriva virusului.

Comunitatea românească se află în fruntea listei adversarilor vaccinului, scrie publicația Open (fondată de Enrico Mentana).

Aprilia este o fortăreață no-vax a românilor, susține Open. Un adevărat atac la comunitatea românească, care continuă de mai multe zile. Românii au devenit țapii ispășitori ai unei situații epidemiologice complicate. Italienii sunt convinși, de numeroase articole din presă, că românii sunt vinovați de creșterea infecțiilor. Chiar din comunitate apar atacuri la conaționali. O româncă de la o asociație a declarat că ea i-ar închide în case pe românii nevaccinați, ca în Austria!

Este una dintre zonele din Lazio cu cel mai mic număr de vaccinați.

În Sant’Antonio Abate di Aprilia, în provincia Latina, comunitatea românească a spus nu protecției anti-Covid în proporție de 30%.

fortareata romanilor nevaccinati

În regiunea care a înregistrat rate excelente de vaccinare încă de la începutul campaniei de vaccinare, consilierul pentru sănătate Alessio D’Amato face apel de mai multe zile „la cetățenii cu zonă de origine din Europa de Est”.

Apel către românii din provincia Latina: «Vaccinaţi-vă!»

În Aprilia, mai puțin de jumătate din locuitori au acceptat să se alăture campaniei de vaccinare, 44% conform unor estimări emise de Regiunea Lazio.

„Multe familii de români au îndoieli, îmi spun că le este frică. Când veneau pentru prima oară să ia pachetul de mâncare, le uram bun venit înăuntru, discutam.

Aprilia, doctoriță româncă suspendată, a refuzat să se vaccineze

Dar acum îi las afară, livrarea este grăbită, dar nu am alte arme să-i conving că trebuie să se protejeze pe ei înșiși și pe ceilalți”.

Declarația a fost făcută în „La Stampa” de președintele Centrului de Solidaritate San Benedetto, Salvatore Saraniti.

În zonă a fost solicitată de mai multe ori colaborarea autorităților religioase care, potrivit consilierului de sănătate, „s-au pus la dispoziție să convingă”.

Nu vaccinurilor la Sant’Antonio Abate

Dar de la mănăstirea ortodoxă Sant’Antonio Abate (care ține de „Biserica Ortodoxă Italiană”, nu de Episcopa ortodoxă română a Italiei), protopopul Luca Monti mărturisește că s-a enervat:

Nu sunt vaccinat și suntem împotriva Green Pass.

Nu vorbim despre aceste probleme cu cei care frecventează mănăstirea noastră, suntem pentru libertatea de conștiință.

Găsesc că și Vaticanul devine un slujitor al zeului vaccin”.

O poziție dură care lasă puțin loc pentru speranțele administrației locale de a mări rata de vaccinare. Dar nu toți sunt ostili.

„Aș face ca în Austria”

Niculina Dănăilă, mediatoare interculturala, de la Spirit Romanesc a incercat sa-si convinga compatriotii.

„Sunt vaccinată, dar, din păcate, mulți din comunitatea noastră nu sunt. Încercăm să vorbim cu ei și să-i convingem dar nu e nimic de făcut, spun că le este frică. Dacă ar fi după mine, aș urma modelul austriac și i-aș obliga să nu iasă”.

O problemă mai mare

Comunitatea românească construiește o fortăreață anti-vaccin, dar aceasta nu este singura problemă în Aprilia.

Dintr-o populație totală de 80.000 de locuitori, 72% sunt vaccinați, cu 16 puncte mai puțin decât media Lazio. Și primarul Antonio Terra: „Față de anul trecut, înregistrăm o contagiune pe scară largă neconcentrată în Rsa sau în școli care devine mai greu de gestionat”.

Datele înregistrate de buletin confirmă: peste 400 de pozitivi în câteva zile și un indice Rt de 1,8, mult mai mare decât media provincială de 1,1.

Pentru a contracara noul val, obligativitatea purtării măștii în aer liber a fost decisă în urmă cu o săptămână, măsură care în ultimele ore a fost prelungită cu încă o săptămână dar care ar putea fi încă în vigoare de mult timp.

„Există zone mari de marginalizare chiar și în rândul italienilor. Mă gândesc la toți cei care nu au un loc de muncă și sunt mulți”, explică Emilia Ciorra, responsabilă cu politicile sociale în oraș, „la cei care trăiesc din plin din venitul de cetățenie și care duc o viață excluși din orice relație socială. Nu avem nevoie de vaccinare, îmi spun ei”, spune Emilia Ciorra, responsabilă cu politicile sociale în oraș”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
amenzi granita 10000 euro

Atenţie dacă treceţi graniţa cu peste 10.000 de euro! AMENZI usturătoare

preot italia antivaccin antiPapa

Preot din Italia, propagandă în biserică: ”Covid nu există”