in

A furat din Italia și a fugit în Anglia: prins după 10 ani și extrădat

A furat cupru în Italia și apoi a plecat în Anglia: a fost prins de poliția britanică și extrădat. A fost prins datorită unui hamburger lăsat la locul faptei acum zece ani.

Un hamburger lăsat la locul unui furt le-a permis poliţiştilor să-l identifice pe Marius Florin Berescu (36 de ani), care a fost arestat, zilele trecute, şi va petrece un an şi patru luni în închisoare.

a furat in Italia, a fost prins in anglia dupa 10 ani

Românul nu a scăpat, deşi au trecut zece ani şi, între timp, s-a mutat în Anglia.

Marius Florin Berescu, un român de 36 de ani, a fost arestat, zilele trecute, de Scotland Yard şi extrădat în Italia, unde are de ispăşit un an şi patru luni de închisoare pentru un furt comis în urmă cu zece ani.

Foggia, român prins de polițiștii feroviari când fura 300 de kg de cupru

În 1 noiembrie 2011, Berescu şi alţi complici au intrat pe un şantier din localitatea Pordenone, regiunea Friuli-Veneţia Giulia, pentru a fura ţevi de cupru de mii de euro.

În timpul operaţiunii, infractorilor li s-a făcut foame şi au încins o masă cu hamburgeri, cartofi prăjiţi şi băuturi răcoritoare, relatează presa italiană, citată de Adevărul.

Atât furtul, cât şi masa au fost întrerupte, deoarece un martor a observat că mai multe persoane intră şi ies noaptea din şantier şi a avertizat Poliţia. Încolţiţi de poliţişti, hoţii au abandonat obiectele furate şi au fugit. În grabă, au lăsat în urmă şi resturi de mâncare, mucuri de ţigară, sticle, hârtiile în care erau împachetate mâncarea.

Rămăşiţele unui hamburger au fost cheia găsirii infractorilor în acest caz, au comunicat poliţiştii italieni. Amprenta şi urmele biologice lăsate pe hamburger au făcut posibilă identificarea românului. Investigatorii au analizat inclusiv ADN-ul rămas pe hamburger.   

În martie 2020, procurorul din Pordenone a emis un ordine de arestare împotriva românului, iar Unitatea de Investigaţii a Carabinierilor a început să-l caute. Zilele trecute, au descoperit că Berescu s-a mutat în Anglia. La cererea colegilor italieni, poliţiştii britanici l-au arestat pe român şi l-au extrădat. 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
roman disparut cautat salvamontisti

Italia, român de 30 de ani, dispărut de trei zile, căutat de salvamontiști

criza demografica italia

Italia, aproape de o uriaşă CRIZĂ demografică. Ce măsuri ia guvernul