in

Italia, controale încrucișate la îngrijitoare și menajere: 300 de cazuri de venituri nedeclarate, 9 milioane de euro de impozite recuperate

Italia, controale încrucișate la îngrijitoare și menajere: 300 de cazuri de venituri nedeclarate, 9 milioane de euro de impozite recuperate.

Departamentele teritoriale ale Gărzii de Finanțe din Viterbo, în cadrul inițiativelor luate pentru a asigura corectitudinea fiscală, în ultimii doi ani, și-au concentrat atenția și asupra sectorului ajutoarelor domestice (îngrijitoare și menajere), scrie presa italiană.

Aceștia au identificând, în urma unor verificări aprofundate, 300 de evazioniști fiscali în total permițând recuperarea a peste 9 milioane de euro de impozite, denunțându-i pe cei responsabili autorităților administrative competente.

Sicilia, româncă agresată de o conațională, în mijlocul străzii a încercat să o stranguleze

Italia, controale încrucișate la îngrijitoare și menajere

Controalele au fost efectuate, în special, împotriva menajerelor cu venituri mai mari de 8.000 de euro pe an și fără persoane în întreținere în Italia, prag sub care acestea au dreptul la scutiri (nedepunerea declarației fiscale).

Dimpotrivă, atunci când acest prag este depășit, se declanșează obligația de declarare, cu obligațiile care decurg din aceasta.

Operațiunile, care au fost efectuate de militarii Grupului Viterbo și de companiile Civita Castellana și Tarquinia, au fost posibile și datorită unui memorandum de înțelegere la nivel național între I.N.P.S. și Guardia di Finanza. Astfel,s-a permis identificarea a sute de posturi susceptibile de fraude.

Ancheta aprofundată ulterioară a permis apoi verificarea absenței declarațiilor de venit la 300 de subiecți, iar profilul veniturilor persoanelor în cauză a fost reconstituit prin intermediul documentației deținute de I.N.P.S.

Controalele au fost prin încrucișarea informațiilor din bazele de date

În majoritatea cazurilor, angajatorii au introdus toate datele solicitate (perioade de angajare, ore lucrate, tarife orare, contribuții plătite, date de plată, trimestre de referință).

În plus, ca urmare a acestei activități și prin încrucișarea informațiilor din bazele de date, a fost posibilă intervenția în alte sectoare de servicii, fiind descoperiți 11 lucrători complet necunoscuți de către autoritățile fiscale și 7 persoane care beneficiau în mod necuvenit de prestații sociale subvenționate.

Economia subterană, evaziunea fiscală și frauda fiscală denaturează regulile pieței și dăunează cetățenilor și numeroșilor întreprinzători onești.

Prin urmare, activitatea Guardia di Finanza urmărește să asigure un sistem de impozitare mai echitabil și proporțional cu capacitatea reală a fiecăruia și să protejeze pe cei mulți care, chiar și în aceeași categorie, respectă normele și reglementările în vigoare, suferind o concurență neloială.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 4]
Căldură anormală în Italia

Vremea în Italia, începe o săptămână infernală, căldură record și temperaturi de până la 40 de grade

VIDEO ȘOC la Napoli, un român a ucis un conațional, apoi i-a dus cadavrul cu scuterul