in

Vine frigul în Italia: ultimele zile cu soare, apoi ploaie și temperaturi scăzute cu 10 grade

Vremea în Italia – Vine frigul în Italia – Conform ultimelor prognoze meteo, căldura are zilele numărate în Italia. În zilele următoare vor sosi ploi și frig în regiunile din nord. Dar adevăratul punct de cotitură pe toată peninsula va avea loc de vineri, 4 noiembrie, când temperaturile pot scădea până la 10 grade Celsius.

Clima a luat-o razna. Tornadă în Ragusa, un bărbat mort – VIDEO

Vine frigul în Italia

Ultimele zile de căldură în Italia. După trecerea anticiclonului african care a adus soarele și temperaturile ridicate în Italia până la vacanța de Tutti i Santi, vine frigul cu ploaie și primele ninsori.

Ce dezvăluie prognoza meteo pentru următoarele zile: adevăratul punct de cotitură va fi vineri, 4 noiembrie , când un vârtej ciclonic va străbate practic toată Italia, aducând averse și vreme rea.

Primele regiuni cu risc de ploaie

Deja de marți 1 noiembrie , au început primele ploi, dar nu în toată Italia. O primă perturbare slabă aduce unele averse în Nord-Vest  apoi o scădere moderată a temperaturilor în Nord și în regiunile Tireniene.

Acoperirile de nori vor crește și în zona de nord-est, Toscana , Umbria, Marche, Lazio superior și Sardinia și unele posibile ploi în nordul Apeninii, Toscana și Liguria.

Restul Peninsulei va continua să fie însorit , cu temperaturi mult peste media sezonieră, în special în sud și pe Insule. Coloana de mercur va începe să scadă între miercuri 2 și joi 3 și în regiunile Centrului însă adevăratul punct de cotitură în ceea ce privește frigul va avea loc nu mai devreme de vineri, 4 noiembrie, anunță fanpage.it.

Italia, cea mai urâtă vreme din ultimii 62 de ani, vremea capricioasă a făcut victime

De vineri 4 noiembrie frig în toată Italia

De vineri, 4 noiembrie, de fapt, un vârtej ciclonic va străbate practic toată Italia, aducând cu el nu doar o lungă dâră de precipitații, ci și o prăbușire a termometrelor. Până la weekendul viitor, temperaturile ar putea scădea cu până la 10 grade , brusc. Va trece de la un climat aproape de vară la unul mai de iarnă în mai puțin de 48 de ore.

Vremea rea la Verona, grindină fără precedent și inundații, vânt de 100 km/h, Zaia declară starea de criză – VIDEO

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 4]
ambulanza salerno

Salerno, un italian și-a aruncat de la etajul trei fetița de doi ani: ”A fost cuvântul lui Dumnezeu!”

Un român din Verona și-a găsit Mercedesul golit de piese în parcare: „Daune de 14.000 de euro”