in

Un român din Verona și-a găsit Mercedesul golit de piese în parcare: „Daune de 14.000 de euro”

 Actualitate ItaliaȘi-a găsit Mercedesul fără piese – Își parcase mașina în fața fabricii unde lucrează și când a ieșit de la muncă, mașina era golită de piese. „Prejudiciu de peste 14 mii de euro”
Românul crede că piesele scoase sunt „piese de schimb” pentru a fi revândute pe net. „Am găsit altele similare online, dar când am întrebat de unde vin, vânzătorul m-a blocat”

Și-a găsit Mercedesul fără piese

Când și-a părăsit tura la șase dimineața, nu a observat inițial nimic, a văzut spatele Mercedesului pe care îl parcase cu o seară înainte chiar înainte de ora 21 în parcarea din fața fabricii unde lucrează. O lăsase acolo, așa cum făcuse adesea, dar când a intrat în habitaclu, nu a găsit volanul. Nu era singurul lucru care lipsea, s-a speriat, a ieșit și a văzut că nu erau faruri și lipsea toată fața.

Încă un caz de ceea ce devine un fenomen din ce în ce mai frecvent, deoarece furturile de mașini sunt cu siguranță în scădere după ce tehnologia și sistemul de satelit sunt acum prezente pe toate tipurile și modelele, pe de altă parte, scoaterea „pieselor de schimb” și a pieselor echipate cu microcipuri este scopul hoților. Care după toate probabilitățile acționează la comandă, deoarece mărcile vizate sunt în principal Mercedes, Audi și BMW.

Mercedes de 100.000 €, adus din Italia pe platformă, confiscat la vama Nădlac, era ”bun pentru confiscare”

Se întâmplă foarte des

„Incredibil, am postat fotografii cu mașina mea pe Facebook pentru a arăta ce mi s-a întâmplat cerând ajutor, dar oameni din Padova, Milano și multe alte provincii mi-au răspuns spunând că același lucru li s-a întâmplat și lor”, povestește Constantin, citat de L’Arena. Constantin, născut în România și sosit la Verona în urmă cu 22 de ani, trăiește, lucrează și are o familie aici.

„În acele zile m-am întors acasă la înmormântarea fratelui meu, când am aflat de furt m-am dus să caut pe site-urile unde se vând piese de schimb. Le-am găsit pe cele ale modelului Mercedesului meu dar când am întrebat de unde erau piesele, vânzătorul m-a blocat ».

Urmărire ca-n filme la Pescara: român de 25 de ani, opt accidente cu un Mercedes furat

Peste 14 mii de euro daune

Mașina, un GLE 250 din 2016, pe care și-o dorise de mult timp și când a avut ocazia să o facă, a cumpărat-o acum doi ani. Acum, pentru a-l putea folosi din nou, va trebui să cheltuiască peste 14 mii de euro fără să socotească costurile de testare și înregistrare.

„Asigurarea acoperă doar furtul total, dar nu și pe cel al unor componente, chiar dacă esențiale pentru funcționarea acesteia, dar în orice caz parcă nu aș avea mașina. Am depus plângere, sperând că sunt imagini pe camerele poziționate lângă parcare, hoții nu au avut nevoie doar de câteva minute să demonteze mașina ”.

Hotărât să nu cedeze, a scris poliției de frontieră și a raportat cazul autorităților române: „Organizațiile criminale se mișcă peste tot, chiar și mai ales aici, în Italia”, continuă el. „Nu este o coincidență, poate că cineva avea nevoie de piese din modelul meu Mercedes , poate că a stat cu ochii pe mine și a profitat de faptul că era într-o parcare și nu în fața casei. Am vorbit cu un prieten polițist din țara mea, se pare că cineva căuta piese de schimb pentru o mașină ca a mea dar după furt reclama a dispărut”.

Mercedes Sprinter căutat în Italia, descoperit la Vama Siret din România

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Vine frigul în Italia: ultimele zile cu soare, apoi ploaie și temperaturi scăzute cu 10 grade

copii retele socializare

Medicii italieni atrag atenția asupra folosirii rețelelor de socializare de către copii: risc de depresie și tulburări de alimentație