in

Accident dramatic la Lecco, bunica a murit strivită de un camion pentru a-și salva nepotul de 8 ani: ”A trăit pentru nepoții ei”

Italia – Accident dramatic la Lecco, bunica a murit strivită de un camion pentru a-și salva nepotul de 8 ani. Un gest instinctiv, scrie milano.corriere.it. Când a văzut vehiculul greu ieșind din intersecție, i-a dat drumul la mâna nepotului său și l-a împins. O fracțiune de secundă: copila a fost doar zgâriată de camion, ea a fost călcată de pneurile camionului chiar pe trecerea de pietoni.

Citiți și: Italia, copil de 6 ani bătut crunt de bunicul vitreg, dus la spital în comă. Bătrânul a mințit polițiștii: ”L-a lovit o mașină”

Accident dramatic la Lecco, bunica a murit strivită de un camion

Carla Viganò, în vârstă de 73 de ani, a murit în timp ce îl ducea la școală pe cel mai mic dintre cei patru nepoți ai săi. Prima zi de curs după vacanța de Crăciun. Încă câțiva metri și l-ar fi salutat în fața porții școlii primare și apoi s-ar fi întors acasă.

Contururile tragediei care s-a petrecut luni dimineață la Casatenovo, în regiunea Lecco din Brianza, nu au fost încă clarificate, la fel ca și posibila responsabilitate a șoferului. Dar există puține îndoieli cu privire la acea ultimă încercare disperată de a scăpa de copilul de opt ani înainte de a fi călcat de un camion.

Erau împreună, bunica și nepotul. În cartierul Rogoredo, unde toată lumea o cunoștea pe victimă, clopoțelul școlii era pe cale să sune, accidentul s-a petrecut la câțiva pași de casa femeii. Carla traversa pe trecerea de pietoni pentru a ajunge pe trotuarul de pe cealaltă parte a străzii, când autovehiculul greu care venea dinspre șoseaua provincială 51 a virat în stradă și a trecut peste ea.

Șoferul spaniol nu a reușit să evite impactul

La volan se afla un șofer spaniol care nu a reușit să evite impactul: anchetatorii l-au ascultat cu ajutorul unui interpret. Printre primii care au ajutat-o pe pensionară a fost o asistentă medicală care se întorcea acasă după tură. Elicopterul a zburat de la Como: totul în zadar, rănile suferite în accident erau prea grave.

Corpul sfâșiat de roți, lângă ghiozdanul nepoțelului: copilul, în stare de șoc, dar nevătămat, a fost luat de voluntari care au intervenit împreună cu carabinierii și poliția locală. Câteva minute mai târziu, la locul tragediei a sosit familia bătrânei: doi dintre cei trei copii. Unul dintre ei s-a îmbolnăvit și a fost ajutat de salvatori.

„A trăit pentru nepoții ei”, povestesc prietenii și rudele. Cu atât mai mult cu cât își pierduse soțul, Romano, care murise după o scurtă spitalizare cu câteva luni în urmă. Femeie activă, ea a colaborat ani de zile cu Barzanò Caf în timpul campaniilor fiscale. ‘Serioși, pregătiți, de ajutor’, au spus pensionarii CISL. Voluntară în parohie, lucrase pentru Provincia din Milano în Besana Brianza. Una dintre surori, contactată la telefon ieri seară, nu-și poate stăpâni lacrimile. Sunt doar acelea, nu mai există cuvinte.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
Bănuț Geo Ștefan mort în accident în Abruzzo

Accident rutier în Abruzzo, tânăr român de 22 de ani moare într-o coliziune frontală

Mâncăm insecte fără să știm

Mâncăm deja gândaci fără știrea noastră! Iată în ce produse sunt și în ce supermarketuri în Italia. Investigație șoc!