in

Anunț șocant la Ancona: «Închiriez casa doar românilor, deoarece ei știu ce să facă cu vecinii scandalagii»

„Închiriez casa doar pentru români”. Acesta este anunțul unui italian în vârstă de 80 de ani, rezident la Senigallia, în provincia Ancona. Dacă uneori s-a întâmplat în trecut să vedem anunțuri discriminatorii pentru străini și se întâmplă adesea, chiar dacă nu este specificat în anunț, ca cei care închiriază să evite cetățenii străini, în acest caz italienii sunt cei excluși, scrie cotidianul Corriere Adriatico.

Proprietarul casei a explicat astfel motivul acestui anunț: „Nu am nimic cu italienii, asta ar mai lipsi, de fapt le fac o favoare. Din moment ce vecinii mei sunt insuportabili, nu ar putea rezista o singură zi».

Și de ce tocmai români? „Cunosc mulți români și nu se lasă călcați pe cap. Sunt sigur că s-ar putea impune. Nu vreau să închiriez casa și apoi să o găsesc goală din nou, deoarece locatarii au fugit. Nu cred că s-ar întâmpla cu românii, dimpotrivă, poate este momentul potrivit pentru ca vecinii să se mute. Oricum, sfatul meu, dacă vor să încerce și italienii, pot încerca, eu i-am avertizat».

Pensionarul spune că nu este nimic discriminatoriu în comunicarea sa. În anunț se spune: „Senigallia, bucătărie, bucătărie, hol, balcon 50 mp, trei dormitoare, două băi, vie, plantație de măslini cu 53 de copaci, livadă, grădină și se poiate. Intrare cu poarta electrică independenta. Încălzire dublă gaz / lemn gratuit din pădurea proprietății. După primul contact introduc numărul de telefon. Închiriez doar la români».

Anunțul a fost plasat pe pagina sa de Facebook, deoarece își dorește oameni de încredere, pe care să îi poată cunoaște prin intermediul contactelor sale, pentru a face o selecție. Pe scurt, un mod mai sigur de a-ți închiria locuința către oameni de bine. Vecinii zgomotoși și certăreți, cum spune el, trăiesc în spate. „Am decis să mă bucur de pensia din această casă de țară pe care mi-o amenajasem așa cum îmi plăcea – spune pensionarul – dar de câțiva ani am avut vecini cu care este imposibil să mă raportez. Fiecare are casa lui și grădina sa, dar, din păcate, ne mai întâlnim și nu este niciodată plăcut ».

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Puiu, deținut român recalcitrant, a spart chiuveta din celulă și i-a atacat pe gardienii de la închisoarea Biella

Turnătorii din exil. Medicul Livio Zanolini, născut în România și plecat în Italia în anii comunismului, și-a citit dosarele de la Securitate: «Nu m-a interesat niciodată activitatea de spionaj»