in

Psihoză coronavirus în Italia, prețurile la măștile de protecție au crescut cu 400%, stocurile se epuizează

În Italia încă nu s-au înregistrat cazuri de contagiuni cu noul coronavirus 2019-nCoV cu origine în China, dar deja a început psihoza. Se vede din goana pentru a cumpăra măști de protecție.

Asociația consumatorilor Codacons raportează creșteri anormale ale prețurilor pentru măștile de unică folosință vândute în Italia.

„Acestea sunt produse vândute în general în pachete de 10, 20 sau 50 de bucăți, al căror cost pentru o singură mască este mai mic de 10 eurocenți – explică președintele Codacons, Carlo Rienzi – dar cursa pentru achiziționarea produsului s-a înregistrat în toate orașele italiene și aeroporturile mari și a condus la o reducere a disponibilității pieței și ar putea genera speculații în detrimentul consumatorilor „.

Deja astăzi, există vânzări de măști la prețuri mai mari decât în ​​mod normal, spun cei de  la Codacons, „până la 0,50 euro pe articol, cu o mărire de 400% în comparație cu listele de prețuri înainte de urgența sanitară”. Deocamdată sunt cazuri izolate, explică Rienzi, „dar teama este că psihoza legată de coronavirus și cererea mai mare de măști din partea consumatorilor pot da naștere la creșteri de preț generalizate în zilele următoare prin exploatarea fricii cetățenilor”.

Prin urmare, Codacons anunță o monitorizare permanentă a prețurilor măștilor de protecție și a produselor similare vândute în farmacii și pe web și, în cazul creșterii prețurilor, va prezenta plângerea către procuror pentru infracțiunea de manipulare a pieței.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

https://ziarulromanesc.de/sanatate/ce-este-noul-coronavirus-cosmarul-autoritatilor-sanitare-din-intreaga-lume-cum-ne-putem-feri-de-contaminare/
Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Matteo Salvini, mesaj ofensator la adresa unei familii de străini, Facebook ia măsuri împotriva postării

Minute de groază la o biserică din Roma, un român s-a urcat pe altar și a întrerupt slujba înjurând preotul și credinciosii prezenți