in

Coronavirus, decizie drastică, școli închise în toată Italia până la jumătatea lunii martie

Școlile se închid în toată Italia până la jumătatea lunii martie. Este o măsură foarte drastică, premierul Giuseppe Conte este conștient de acest lucru. Dar decizia de a închide toate școlile și universitățile italiene începând de mâine, joi, 5 martie, până la jumătatea lunii martie, a fost luată, anunță Corriere della Sera.

Anunțul este oficial.

Evident, motivul este încetinirea contagiunii și în sudul țării, unde cazurile găsite până acum sunt mai puține decât în ​​nord.

 Acum, cursurile la distanță, pe care ministrul Educației, Lucia Azzolina, le-a relansat cu un grup de lucru dedicat și un site web, vor deveni esențiale pentru a nu întrerupe continuitatea predării.

„În sfârșit, de la Roma la Milano, toată lumea a conștientizat care este situația cu adevărat. Știrile potrivit cărora Consiliul de Miniștri a decis închiderea școlilor până la jumătatea lunii martie confirmă că linia adoptată imediat de Regiunea Lombardia a fost cea corectă, singura care s-a ocupat cu adevărat de răspândirea virusului. Acum, mai mult ca oricând, trebuie să mergem în aceeași direcție, fără controverse, pentru a proteja sănătatea cetățenilor „, a comentat președintele Regiunii Lombardia, Attilio Fontana.

Liderul Lega, Matteo Salvini, a declarat: „Urgent să alocăm ajutor financiar pentru părinții care lucrează și care au probleme cu copiii lor rămași acasă, cu școli închise”.

Decizia executivului condus de Giuseppe Conte a venit după un apel al unei comisii ştiinţifice, care a cerut anularea tuturor evenimentelor sportive din Italia pentru o lună.

„Cel mai bine ar fi să ţinem şcolile închise. Trebuie adoptate toate măsurile necesare pentru a împiedica şi a încetini răspîndirea bolii. Altfel, trebuie să acceptăm riscul de a fi infectaţi şi de a infecta pe alţii. Corect este să fie închise şcolile în toate regiunile în care au existat cazuri de infectare, ţinând cont că aceste cazuri se răspândesc în toată Italia”, a declarant virologul Roberto Burioni.

Școlile vor fi închise începând de joi și cursurile se vor relua doar la mijlocul lunii martie.

Bilanţul epidemiei de coronavirus din Italia este de 79 de morţi şi peste 2.500 de îmbolnăviri.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

A fost confirmat al cincilea caz de coronavirus în România

Accident groaznic într-un service auto la Biella, româncă scalpată de un elevator hidraulic