in

Actorul Andreas Petrescu, despre mitingul din 10 august: «Brusc, diaspora a devenit cea care hotărăste ce se întâmplă cu cei care locuiesc si trăiesc în țară? Băi, ne trezim naibii un pic?»

Actorul Andreas Petrescu a scris pe pagina lui de Facebook opinia sa, de om care incearca sa fie nepartinitor, despre mitingul din 10 august.

„Hai să ne echilibrăm un pic. Evident, dacă esti #rezist, Jandarmeria acționează cu violență nejustificată. Oamenii fluierau si jandarmii dădeau cu gaze de nebuni.

Evident, dacă esti fan PSD vezi numai huliganii care aruncă cu bâte, pietre, pungi cu de toate si dau foc. Si îi acuzi pe protestatari că au venit doar să intre cu forța în Guvern. Un gest absolut bizar, de altfel. Ministrii sunt în concediu, ce să faci acolo?

Dacă nu esti de partea niciunei tabere pentru că niciuna nu pare să aibă dreptate, atunci începi să vezi. Pentru că amândouă taberele sunt orbite de furie, manipulate, sunt teribil de extremiste iar asta le face aproape identice ca ideologie. Dacă reusesti să gândesti fără ură, la rece, atunci vezi si că jandarmii acționează uneori haotic dar vezi si femeia jandarm călcată în picioare de câteva zeci de bărbați. Vezi oamenii pasnici din Piața Victoriei dar îi vezi si pe dezaxații care dau foc si provoacă.

Huliganii sunt de la PSD, nu sunt ai nostri, zice una dintre părți. Huliganii sunt în mijlocul vostru, cum să fie ai nostri, spune partea adversă.

Ce dracu facem aici? Ne dezbinăm complet? Suntem oameni împotriva oamenilor? Suntem galeriile echipelor de fotbal Steaua, Dinamo si Rapid? Nu reusim să mai gândim normal? Brusc, diaspora a devenit cea care hotărăste ce se întâmplă cu cei care locuiesc si trăiesc în țară? Băi, ne trezim naibii un pic?

Dincolo de toate, în piață sunt oameni bătuți, sufocați. Sunt jandarmi deposedați de arme. Nu. Nu pot să fiu nici cu tine si nici cu ei. Iartă-mă! Rămân cu cele 6 milioane de oameni disperați că nu au alternativă. Oameni disperați de ce văd la televizor. Si când Viorica deschide gura si când Presedintele e de acord cu huliganii si ia poziție împotriva Jandarmeriei. Si când protestatarii sunt atacați cu gaze sau apă si când jandarmii sunt călcați în picioare. Disperați de manipularea fiecărui post tv în parte. Disperați de faptul că oamenii vorbesc despre acelasi lucru si văd complet altceva.

Poate ar trebui să avem si noi protestul nostru. Al oamenilor care au păreri ce nu contează”, a scris Andreas Petrescu, citat de 3dots.com.

Ambasadorul George Bologan se întâlnește cu crema politicii italiene

Liviu Dragnea: Mitingul diasporei a fost o tentativă de lovitură de stat!

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Un vasluian căutat pentru crimă a fost prins după 6 ani, în munţi, lucra ca cioban în Italia

Accident de muncă grav la Ebola, muncitor român lovit de un trunchi de copac, riscă amputarea unui braț