in

Ajutoare de la românii din Italia pentru Ucraina. Gheorghe Flutur, membru de onoare al ARI

Ajutoare de la românii din Italia pentru Ucraina: Asociația Românilor din Italia în colaborare cu Salvamamme, Asociația Națională a Victimelor Civile de Război (ANVCG) și cu sprijinul valoros Fly Roma School au completat a doua acțiune din ciclul „SOS Ucraina”.

Ajutoare de la românii din Italia pentru Ucraina

Aproximativ trei tone de ajutoare umanitare (alimente, medicamente, paturi, produse de igienă corporală, îmbrăcăminte, încălțăminte, etc.) au ajuns la Cernăuți fiind destinate populației civile din Ucraina. Autoritățile guvernative de la Cernăuți au primit cu multă apreciere aceste donații.

Totodată, președintele Eugen Terteleac a discutat cu viceguvernatorii din Cernăuți despre nevoile urgente pentru a le include în următorul transport umanitară. Așadar, în continuare este nevoie de alimente, medicamente, produse de igienă personală.

La întoarcerea din Ucraina, în vama Siret, președintele ARI, Eugen Terteleac a întreținut o discuție cu președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur despre nevoile și provocările gestionate de autoritățile și societatea civilă din județul Suceava și la nivel central, la București. 

Italia, arme camuflate în ajutoare umanitare pentru Ucraina. Lucrătorii au refuzat să încarce

Gheorghe Flutur, membru de onoare ARI

În cadrul comandamentului de la Siret, Eugen Terteleac a înmânat președintelui Gheorghe Flutur titlul de membru de onoare al Asociației Românilor din Italia drept recunoștință pentru atenția avută față de românii din diaspora și pentru gestionarea exemplară a situației refugiaților ucraineni.

Episcopia Ortodoxă Română a Italiei: 33 de transporturi umanitare au plecat din Italia în Ucraina

Împreună cu autoritățile guvernative de la Cernăuți și cu sprijinul președintelui Gheorghe Flutur s-a stabilit organizarea unei noi misiuni dedicată copiilor ucraineni aflați în dificultate într-un centru de primire de la Cernăuți. Evenimentul este programat pentru sfârșitul acestei săptămâni astfel acești minunați copii vor avea parte de o surpriză pe lângă misiunea de donații propriu-zisă.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
autocar refugiati ucraina

Abia sosită la Roma, o femeie a murit fulgerător, în fața copiilor, după 30 de ore cu autocarul, din Ucraina

Benzina în Italia va costa sub doi euro

Benzina în Italia va costa sub doi euro, de miercuri. Draghi: „Scădem costul cu 25 de cenți”