in

Benzina în Italia va costa sub doi euro, de miercuri. Draghi: „Scădem costul cu 25 de cenți”

Benzina în Italia va costa sub doi euro, de miercuri. Reducerea de preț la combustibil va dura doar 40 de zile. Alte măsuri de sprijin sunt în studiu.

Benzina în Italia va costa sub doi euro

Va trebui să așteptăm până miercuri pentru a vedea benzina și motorina sub doi euro, din cauza noului decret guvernamental care reduce accizele aplicate la carburanți cu 25 de cenți pe litru.

Despre prevederea, anunțată vineri de premierul Mario Draghi (aprobată în Consiliul de Miniștri și în așteptarea ștampilei Oficiului General de Contabilitate a Statului), mai au de rezolvat unele noduri.

În faza de definitivare a decretului, unele aspecte ar putea fi retușate, chiar dacă guvernul este hotărât să confirme fondul prevederii.

Draghi reduce pretul benzinei

Draghi: „Scădem costul benzinei cu 25 de cenți prin impozitarea profiturilor suplimentare ale companiilor energetice”

Premierul a explicat decizia într-o conferință de presă: „Taxăm o parte din profiturile suplimentare pe care producătorii le realizează datorită creșterii costurilor cu materiile prime și redistribuim acești bani companiilor și familiilor din dificultate” a anunțat Draghi.

Italia, benzina a depășit 2 euro pe litru și la self-service

Premierul, Mario Draghi, a luat cuvântul în conferința de presă după ce a adoptat decretul Energie, care prevede o serie de măsuri pentru scăderea benzinei scumpe, dar și pentru contracararea crizei energetice: „Am luat măsuri importante, din cauza consecințelor. a razboiului din Ucraina – a explicat Draghi – In total masurile se ridica la 4,4 miliarde de euro, care se adauga celor aproximativ 16 miliarde cheltuite in ultimele sase luni.

Spre deosebire de masurile anterioare, majoritatea interventiilor de astazi nu sunt finantate de la bugetul public, ci de companii din sectorul energetic”.

„ Până la sfârșitul lunii aprilie, prețul la pompa de benzină și motorină va fi redus cu 25 de cenți pe litru”, a explicat Draghi.

Măsura durează 40 zile

Între timp, în timp ce, pe de o parte, partidele și sindicatele speră că executivul poate face mai mult pentru că reducerea la combustibil va dura doar 40 de zile, până în aprilie.

Pe de altă parte, antreprenorii critică dur măsura în timp ce petroliștii amenință cu greva. Guvernul se gândește deja la următoarele intervenții de susținere a economiei. Este însă necesar să așteptăm Consiliul European din 24 și 25 martie și mai ales Documentul Economic și Financiar (Def) care va stabili cadrul finanțelor publice, acrie affaritaliani.it.

Reuniune la Bruxelles

La reuniunea de la Bruxelles de joi vor avea loc discuții pe marginea propunerii Italiei de a pune un plafon la prețul gazelor și de folosi surse regenerabile.

Din modul în care se va încheia Consiliul de joi, se va înțelege ce marje are de pus Palazzo Chigi, poate după lansarea Def , unui nou decret, după cel trecut săptămâna trecută, pe care se va putea baza și el. o variație bugetară substanțială asupra căreia partidele împing, dar asupra căreia duoul Draghi-Franco continuă să se abțină.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ajutoare de la românii din Italia pentru Ucraina. Gheorghe Flutur, membru de onoare al ARI

Fetiță ucraineană de 5 ani, ucisă în Calabria de o mașină: fugise de război, se afla în Italia de câteva zile