in

Eugen Tomac plânge la fereastra lui Orban: Sunt 3,5 milioane de români în străinătate, NU desființați ministerul diasporei

Guvernul Orban nu va mai avea Ministerul pentru românii de pretutindeni. Liderul formațiunii, Eugen Tomac, a afirmat că 3.5 milioane de muncitori români din străinătate au nevoie de o instituție cu care să comunice.

„Vrem să ne exprimăm profunda nemulțumire față de faptul că nu regăsim în programul de guvernare prezentat de PNL proiectul privind alegerea primarilor în două tururi. Pentru noi rămâne și este un obiectiv extrem de important, pentru că doar așa putem da o nouă față administrației locale.

De asemenea, ne exprimăm profunda nemulțumire pentru faptul că a fost desființat Ministerul pentru românii de pretutindeni, în condițiile în care avem peste 3.5 milioane de muncitori români peste hotare, care au nevoie de o instituție cu care să comunice. Suntem dezamăgiți de faptul că viitorul cabinet Orban nu mai are un asemenea portofoliu”, a spus Eugen Tomac, la finalul ședinței Colegiului Național al PMP, conform Mediafax.

O altă nemulțumire a PMP vizează refuzul Guvernului Orban de a înființa Ministerul pentru relația cu Moldova.

„De asemenea, la 30 de ani de la căderea comunismului și în anul în care UE, aproape cu o largă majoritate, a adoptat o rezoluție prin care a condamnat Pactul Ribertor Molotov, și s-a precizat clar că României i-au fost luate teritorii, considerăm că era momentul cel mai oportun ca naționalitatea română să dea un mesaj de demnitate pentru românii de peste Prut și să înființeze un Minister al reîntregirii. A fost condiția pe care PMP a pus-o în discuțiile avute cu premierul desemnat”, a subliniat Tomac.

Cu toate acestea, PMP a anunțat că va vota învestirea Guvernului Orban, în Parlament.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Copiii români din Spoleto – Italia, apreciați și aplaudați de localnici la un festival multietnic

Sicilia, tânără româncă lovită cu mașina de o soție geloasă, salvată la timp de un trecător