in

Negocieri PSD-PNL, Rareș Bogdan: „Am cerut un Minister pentru Diaspora”

În aceste zile PSD și PNL negociază intens formarea unui guvern. Subiectul Diaspora nu putea lipsi de pe masa negocierilor.

Din declarațiile negociatorilor aflăm că PNL propune un minister plin pentru românii de Pretutindeni, așa cum a fost înainte de instalarea ca premier a lui Ludovic Orban.

rares bogdan minister diaspora
Rareș Bogdan, pe când nu voia să facă guvern cu PSD

„Am cerut un minister special pentru Diaspora, pentru că avem 6 milioane de români în afara granițelor și consider că nu este neapărat treaba Ministerului de Externe, să se ocupe special de aceste chestiuni”, a declarat Rareș Bogdan, potrivit Capital.ro

Rareș Bogdan și-a început campania electorală în Italia: «M… PSD»

Ciucă face ordine în diaspora

Reamintim că înainte de această negociere, premierul desemnat Ciucă venise cu propuneri șoc pentru Diaspora, aflată, în viziunea sa, îm gestiunea Ministerului de Externe.

Astfel, ex-generalul Ciucă, care ar putea fi din nou propus ca premier, a amenințat cu înregistrarea obligatorie a românilor din Diaspora și cu introducerea de taxe consulare pentru servicii pe care tocmai PSD le făcuse gratis.

„Pentru o mai bună organizare a activității consulare MAE va urmări în mod riguros respectarea obligativității de înregistrare a cetățenilor români din străinătate la misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României, prin înregistrarea automată cu ocazia prestării de servicii consulare, prin intermediul platformei www.econsulat.ro.” se spunea în programul Ciucă1.

Apoi prevederea care a enervat PSD-ul: „Pentru asigurarea resurselor umane, financiare și logistice necesare atingerii obiectivelor legate de extinderea și modernizarea oficiilor consulare și în vederea creșterii capacității procesare a serviciilor consulare, Guvernul va întreprinde demersurile legislative necesare pentru introducerea unor tarife pentru prestarea în regim de urgență a serviciilor consulare și a taxelor consulare pentru serviciile consulare prestate cetățenilor străini. În continuare, nu vor fi percepute taxe consulare pentru prestarea serviciilor consulare solicitate de cetățenii români în regim normal.”

Prevederi care l-au fpcut pe Sorin Grindeanu să declare: „Vor să impună o taxă crâncenă pentru transportatori. Îi jupoaie pe românii din diaspora cu taxe consulare majorate aberant pentru servicii inexistente, pe care PSD le-a scos”

Marcel Ciolacu a criticat și el intenția PNL de a introduce taxe consulare: „introduc noi taxe pentru românii din Diaspora. Exact acele taxe eliminate de PSD când a fost la guvernare!”, a spus Ciolacu.

Rareș Bogdan plânge pentru Diaspora: «Frații noștri care trimit bani în țară…»

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
fetita de doi ani ucisa

Regretele monstrului care a ucis în chinuri groaznice o fetiţă de doi ani: „Eram nervos”

romanca avezzano

Româncă din Avezzano, și-a găsit casa jefuită de hoți: „Sunt disperată”