in

PSD, UDMR și ProRomânia au votat din nou împotriva reprezentării corecte a diasporei!

Azi, 14 septembrie 2020, PSD, UDMR și ProRomânia au votat din nou împotriva reprezentării corecte a diasporei!

Au invocat în mod ipocrit referendumul de reducere a numărului de parlamentari, pe care continuă să-l blocheze până în prezent, și imposibilitatea de a face schimbări la legile electorale înainte de alegeri, deși Comisia de la Veneția nu interzice.

Mai mult, liderii PSD au invocat faptul că românii din străinătate nu sunt interesați de vot pentru că doar 1.875 s-au înregistrat până în momentul de față pentru opțiunea alegător în străinătate la o secție de votare.

Ce tupeu, dacă ne gândim că la prezidențiale au votat aproape un milion de români în diaspora!

Deși în afara granițelor țării sunt poate peste 4 milioane de români, aceștia pot vota doar pentru cei 6 parlamentari de diaspora: 4 deputați și 2 senatori. În condițiile în care Circumscripția 43 Diaspora este tratată ca un județ la alegerile parlamentare, există un dezechilibru și un deficit major de reprezentare.

Prin propunerea mea de extindere a votului prin corespondență această barieră putea fi îndepărtată: românii cu reşedinţa în străinătate ar fi putut alege să voteze fie pentru candidaţii din circumscripţia Diaspora, fie pentru circumscripţia electorală corespunzătoare adresei de domiciliu din România. Acest proiect care dă dreptul tuturor românilor cu domiciliul sau reședința în țară sau în străinătate să voteze prin corespondență este însă blocat de același PSD la Comisia pentru legile electorale.

Singura veste bună este că vom avea două zile de vot la alegerile parlamentare pentru românii din Diaspora!

Matei Dobrovie, deputat PNL

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
votul prin corespondenţă

Diaspora votează: peste 6.000 de români s-au înscris la votul prin corespondenţă pentru parlamentare

Traian Băsescu despre Ludovic Orban: Rebut politic. Gogoşar incompetent