in

Românii din diaspora vor să se vaccineze în țară. Cer puncte de vaccinare în aeroporturi pentru cei care se întorc de Paște

Românii din străinătate care revin în țară de Paște vor să împuște doi iepuri dintr-o lovitură și să plece înapoi vaccinați. Cer ca vaccinul să fie administrat și în aeroporturi. În acest sens, mai multe asociații ale românilor din străinătate au trimis scrisori către preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Florin Cîţu.

Întrucât ţările vestice au prioritizat imunizarea vârstnicilor, românii din diaspora nu au şanse să primească vaccinul anti-Covid în viitorul apropiat în ţările în care trăiesc.

Problema multora este că nu se pot bucura de aceeași mobilitate, precum cei vaccinați și la sosirea în România, mulți români din diaspora sunt obligați în continuare să rămână 14 zile în carantină.

De aceea, diaspora face apel la conducerea statului ca să creeze puncte de vaccinare în aeroporturile din țară pentru cei care sosesc de Paști.

„Ținând cont de faptul că mulți dintre ei se întorc în țară în preajma Sărbătorilor de Paști, propunem organizarea de centre pentru vaccinare la intrarea în țară în punctele de frontieră terestre și aeriene.

În același timp,  propunem înființarea unui program care s-ar putea numi “Vaccinează-te acasă!” cu adresabilitate pentru acei concetățeni care vor să vină într-un aeroport din România doar pentru vaccin. În cadrul acestui program,  propunem organizarea de zboruri charter subvenționate parțial de statul român, astfel încât costul biletului să nu afecteze bugetul doritorilor (care în majoritatea cazurilor este – după cum știți – modest), coordonate pe care le-am discutat cu Compania Tarom, care a confirmat interesul și disponibilitatea”, a precizat preşedintele Asociaţiei Românilor din Italia, Eugen Terteleac.

Preşedintele ARI susţine că doar prin vaccinarea românilor din străinătate se poate atinge pragul de 15 milioane de cetăţeni vaccinaţi.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Român cu antecedente de jaf și furt, imobilizat de polițiști în gara Piacenza, denunțat de un pasager că avea un topor asupra sa

Biserică ortodoxă română inaugurată la Rieti. Primarul de dreapta: «Le cerem românilor respect pentru tradițiile și legile noastre»