in

Un român stabilit la New York a dat lovitura: «Americanii sunt înnebuniţi după kurtosi»

Radu Sîrbu este din Cugir şi a dus aroma şi gustul colacului cu nucă, din inima Transilvaniei până în metropola americană New York. I-a adăugat migdale, ciocolată sau nucă de cocos şi i-a înnebunit pe new yorkezi. Nu au parte prea des de dulciuri pe măsura preparatului transilvănean.

Ideea i-a venit  după ce, în anul 2002, a părăsit Cugirul şi a emigrat în America. “Lucrez ca şofer pentru Sotheby’s International Realty de 12 ani, una dintre cele mai prestigioase firme de imobiliare din lume, de luni până vineri şi fiind liber weekend-urile, m-am gândit că aş putea avea ceva pe lângă job”, a povestit Radu pentru Ziarul Unirea.

Mai era cineva care făcea kurtos în New York, dar când românul l-a gustat, şi-a spus că nu aşa se face: “Bunica mea îmi făcea mie şi verişorilor mei kurtosi deasupra unei găleţi în care bunicul în prealabil făcea cărbuni. Şi atunci am decis să pornesc afacearea cu kurtosi.”

A investit într-un cuptor cu butelie pe gaz, făcut la comanda în State pe care îl foloseşte şi în prezent.  A cumpărat mese, tăvi, o camionetă unde pune tot ce ţine de kurtosi şi a început să caute evenimente cu specific românesc sau maghiar. Aşaa fondat firma Twister Cake.

Soţia lui, Diana (clujeancă), îl ajută pe partea de web şi marketing, ea având master în web design . La evenimente, Radu are doi angajaţi: un prieten, Flaviu Nasaramba, tot din Cugir, care e fotograf în cursul săptămânii şi un angajat, Santiago, original din Ecuador, bucătar la cea mai veche pizzerie americană, Lombardi’s.

Americanii sunt înnebuniţi după kurtosi: “Sunt persoane care vin în fiecare weekend. Multă lume întreabă ce e… şi când le zic Transilvania, România, fac ochii mari!”

Priceputul cugirean prepară şi o delicatesă specială: conuri kurtos cu îngheţată. Delicioasa spirală din cocă umplută cu diverse tipuri de îngheţată merge foarte bine, iar la standul românului este tot timpul coada cea mai lungă.

Yvona Mardare, somelier format în Italia, întoarcere de succes: «Nu am regretat nicio clipă plecarea de la Milano»

Luminița Catană își deschide cabinet la München. Odiseea din spatele unui succes: «Germania mi-a oferit șansa la demnitate»

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Bursa locurilor de muncă pentru românii din diaspora. Noul ministru al muncii: «Să se întoarcă acasă la copiii şi la familiile lor»

Și-a adus părinții acasă după ce au muncit 12 ani în Italia: ”Au pus ban pe ban pentru ca noi să avem un trai mai bun”