in

Ursula von der Leyen își mărește salariul: 30 de mii de euro în plus

Știri Diaspora – Ursula von der Leyen își mărește salariul cu 30 de mii de euro. Șefa Comisiei Europene, comisarii și funcționarii europeni vor beneficia de indexarea salariilor lor pentru compensarea inflației. Restul lucrătorilor din UE însă nu primesc așa ceva.

Ursula von der Leyen își mărește salariul


„Un element important pentru ca inflația să nu se întărească este evitarea spiralelor prețuri-salarii”, a declarat solemn la începutul verii vicepreședintele Comisiei Europene Valdis Dombrovskis.

Nimic mai corect, indexarea automată a salariilor este o aberație economică, o condamnare la moarte pentru afaceri care declanșează creșteri nesfârșite în spirală, cu salariile și inflația care continuă să revină.

Prin urmare, avertismentul UE este binevenit, dacă nu s-ar întâmpla, ca de obicei, la fel ca monarhiile mai puțin luminate care impun reguli asupra unor subiecte care nu se aplică regelui, ca Uniunea Europeană să își aplice alte reguli, scrie Libero.

Rareș Bogdan, liderul europarlamentarilor români din grupul PPE: «Ursula von der Leyen este o plagiatoare»

30.000 de euro în plus pentru Ursula

Comisia și-a calculat o creștere a salariilor care ar trebui, de asemenea, să fie între 8,5 și 9,4%. De această creștere beneficiază aproximativ șaizeci de mii de angajați și funcționari europeni, care vor evita povara nesustenabilă a inflației sub care, totuși, simplii muritori vor ceda.

La capătul inferior al grilei de salarii din edificiul Berlaymont (sediul Comisiei Europene la Bruxelles), aceasta reprezintă o creștere de peste 260 de euro pe lună, adică mai mult de 3.000 de euro pe an. Vi se pare puțin?

În schimb un funcționar de rang înalt (AD14) va trece de la 15.590 de euro pe lună la 16.890, va duce acasă un salariu cu 1.300 de euro în plus pe lună.

Prima bombă a guvernului Orban: Nevasta lui Crin Antonescu a devenit comisar european

Un comisar, oricare, primește în prezent 19.910 de euro pe lună și în curând, de ce să-și facă griji pentru costul facturilor, va lua acasă 21.600 de euro, o creștere de 1.700 de euro.

Și președinta Comisiei Europene? Ursula von der Leyen va lua cu 2.500 de euro în plus pe lună, egal cu 30.000 de euro în plus pe an. Total: 27.667 euro plus indemnizații pe lună.

„Același sistem ar trebui aplicat tuturor lucrătorilor europeni”, a spus Luca Visentini de la Uil, secretarul general al confederației europene a sindicatelor. Pentru moment, însă, nu se pune problema.

Ursula și vaccinarea infinită: UE recunoaște că vaccinurile nu produc imunitate, se pregătesc deja dozele pentru 2022 și 2023

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 4 In medie: 4.8]

Își sechestrase soția și fiul lângă Roma: cuprins de regrete, se spânzură acasă

Palermo, o femeie de 31 de ani a murit subit în timp ce mergea cu bicicleta