in

USR solicită peste 1.000 de secţii de votare în toată lumea, dintre care 800 în Europa

USR Diaspora a anunțat că pentru o bună desfăşurare a scrutinului electoral prezidenţial din noiembrie sunt necesare peste 1.000 de secţii de votare în întreaga lume, dintre care 800 în Europa.

„S-a ajuns la concluzia că pentru o bună desfăşurare a acestui scrutin electoral sunt necesare peste 1.000 de secţii de votare în întreaga lume. USR a solicitat deschiderea a 800 de secţii de votare în Europa, în ţările cu un număr mare de cetăţeni români precum: Italia, Marea Britanie, Spania, Germania, Franţa, Republica Moldova, Olanda, Austria, Elveţia, Irlanda, Belgia, Luxemburg, Danemarca, Norvegia, Suedia”, se arată într-un comunicat USR, citat de Agerpres.

„După ce platforma AEP, de înregistrare a alegătorilor, votstrainatate.ro, a devenit funcţională, USR a dat startul unei ample campanii de informare a alegătorilor din străinătate, atât online, cât şi offline, îndemnând activ cetăţenii români din străinătate să se înregistreze, optând pentru votul prin corespondenţă sau cel în secţia de votare”, se mai arată în comunicat.

Campania, desfăşurată la iniţiativa senatorului Radu Mihail, a avut două etape. Astfel, USR Diaspora a organizat întâlniri cu românii din străinătate în peste 30 de oraşe, cu implicarea atât a voluntarilor USR, PLUS, cât şi a celor din societatea civilă.

„Un rol important l-au avut formularele online de feedback: cel al alegătorului din diaspora şi cel reprezentanţilor Alianţei USR PLUS în secţiile de votare din străinătate. Informaţiile au fost trimise către instituţii precum Ministerul Afacerilor Externe, Autoritatea Electorală Permanentă şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, cât şi la nivel local – misiunilor diplomatice şi centrelor consulare româneşti”, a precizat sursa citată.

În urma primei etape a campaniei, la modificările aduse legislaţiei electorale în Parlament, reprezentanţii USR în Comisia special creată au venit cu amendamente precum: dreptul partidelor la câte un reprezentant şi doi supleanţi în fiecare secţie de votare, aceştia având posibilitatea să facă schimb între ei în cele 3 zile, sau cel al prelungirii votării până la ora 23,59, în caz de necesitate, cu posibilitatea de a vota toţi cei prezenţi la coadă la ora 21,00.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Declarație șoc a ministrului diasporei: Românii au OBLIGAȚIA să se înscrie în termen de 30 de zile la misiunile diplomatice, dar nu o fac pentru că mulți muncesc la negru

Accident grav la Cesena, româncă de 43 de ani, lovită în plin de o mașină, internată în stare gravă