in

Accident feroviar în gara Feteşti. Impact devastator între două marfare, mecanicul era BĂUT

Un grav accident feroviar a avut loc azi-noapte în staţia Feteşti. Un tren privat de marfă, condus de un mecanic care era băut, a intrat ca un bolid în altă garnitură în staţionare. Impactul a fost devastator. Ministrul Transporturilor susţine că mecanicul ar fi aţipit şi, mai grav, că sistemul automat de frânare nu funcţiona.

Cu puţin înainte de miezul nopţii, cele două marfare private s-au tamponat violent la intrarea în gara Feteşti: o locomotivă s-a răsturnat, şi 18 vagoane, din ambele garnituri, încărcate cu fier vechi şi ciment, au deraiat.

Imediat la faţa locului au fost trimise o autospecială de stingere, un echipaj SMURD şi o ambulanţă. Mecanicul era lovit uşor la cap. Poliţiştii au constatat însă că avea o alcoolemie de 0,4 mg/l alcool pur în aerul expirat; bărbatul a fost dus la spital pentru recoltarea de probe biologice.

Ministerul Transporturilor susţine că, din primele cercetări, sistemul de frânare automată a garniturii nu funcționa, iar mecanicul băut ar fi aţipit pe drum.


ACTUALITATE
Italia, șofer român de TIR spulberat de tren, a coborât din cabină cu căștile de la telefonul mobil în urechi

„Vreau să transmit un semnal foarte clar către aceşti operatori de marfă, din zona privată, că nu se mai pot juca cu siguraţa pe sistemul feroviar. Un tren de marfă a intrat în spatele altui tren trecând peste toate semnalele. Sistemul de frânare automat nu era funcţional, ancheta o să spună de ce. Din primele informaţii, lucrurile nu erau în regulă nici la nivelul stării mecanicului de locomotivă. Din ce am înţeles, da, a adormit, înţeleg că era şi sub influenţa băuturilor alcoolice. Există controale şi inspecţii care se fac ca în trafic, nu verifică fiecare şofer, se fac prin sondaj. Nu sunt testaţi toţi mecanicii de locomotivă, nu cred că se întâmplă asta în nicio ţară din lume”, a declarat ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, conform Adevărul.

Traficul feroviar pe magistrala Bucureşti – Constanţa a fost blocat la Feteşti pe ambele sensuri, iar trenurile de călători au fost dirijate pe rute ocolitoare. Exasperaţi, oamenii au ajuns la destinaţie cu câteva ore întârziere.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Asti, un pitbull al unității canine i-a desprins complet un picior unui polițist penitenciar

Mafia romilor din Lugoj, cereau taxă de protecție în Italia, arestări la Ravenna