in

Bolnavii de cancer stau cu orele la cozi infernale, în frig: «Ce face statul român acum cu aceşti bolnavi se numeşte crimă colectivă»

Bolnavii de cancer din Cluj au stat la cozi de zeci de metri, în frig, luni dimineață, pentru a își primi tratamentul care îi ține în viață. „În plină criză Covid 19 acești bolnavi sunt cei mai expuși infectării. Ce face statul român acum cu acești bolnavi se numește crimă colectivă”, a atras atenția deputatul USR Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, care a făcut publice imaginile.

„Am urlat zile în șir la Guvern să permită emiterea rețetelor on line pentru pacienții cu cancer, să desființeze temporar mizeria numită card de sănătate, să valideze consultații telefonice și servicii de telemedicină. Ori nu le pasă, ori sunt incompetenți sau mai degrabă ambele. Imaginile acestea mi-au sfâșiat inima”, a adăugat Emanuel Ungureanu.

„Soluții pentru evitarea acestor aglomerări și umilirea pacienților sunt, le-am propus Casei de Asigurări de Sănătate încă de acum 7 zile, le reiau”, spune Emanuel Ungureanu.

Propunerile lui Emanuel Ungureanu pentru Casa de Asigurări pentru pacienții oncologici în contextul COVID 19: eliberarea de către casele de Asigurari a documentelor pentru pacienții oncologici in format electronic ( Adeverințe, de asigurat, etc); eliberarea online a rețetelor pentru terapiile orale care nu necesita examinări ( imagistice, laborator, etc) de evaluarea a răspunsului la tratament, fără Cardul de sănătate ( prin verificarea calității de asigurat in PIAS) sau pe baza adeverinței de asigurat in situațiile când PIAS nu funcționează; acest tip de serviciu trebuie însoțit de documentarea unei discuții cu pacientul, telefonic sau pe Skype, FaceTime, etc, din care sa reiasă ca pacientul poate continua tratamentul!

Şase persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au murit în România. Persoanele sufereau şi de alte afecţiuni grave, una având cancer în stadiu terminal.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Medic din vama Nădlac: «Infracţionalitatea va creşte în România. Au venit cei cărora nu le mai merge cu furturile, prostituţia şi cerşitul»

Coronavirus Italia, ușoară scădere a noilor cazuri și a deceselor, astăzi „doar” 600 de morți și 3800 de noi contaminați