in

În plină criză coronavirus, ministrul Sănătății, Victor Costache, și-a dat demisia!

Ministrul Sănătății din cabinetul Orban, Victor Costache, și-a prezentat brusc demisia, a anunțat Mediafax. A plecat din post în timpul pandemiei cu care se confruntă România.

Locul îi va fi luat de Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Premierul României, Ludovic Orban, a confirmat demisia lui Victor Costache, fără să explice motivele.

„Am luat act de demisie. Îi voi transmite preşedintelui Iohannis demisia. Aproape 5 luni, Victor Costache a făcut parte din guvern, am făcut echipă. Regret demisia domnului ministru, pe de altă parte o înţeleg şi îi mulţumesc pentru buna colaborare”, a declarat Ludovic Orban.

Victor Costache, prezentat ca „specialist” de PNL, a fost una dintre cele mai controversate figuri din Guvernul Orban.

În scurta sa activitate ca ministru, a fost criticat pentru măsurile luate în favoarea spitalelor private, cărora le-a dat acces la banii de la buget. A fost criticat și pentru faptul că a continuat să opereze, la clinici private, în timpul mandatului de ministru.

De profesie medic chirurg, a lucrat peste 10 ani în spitale din străinătate, iar apoi s-a întors în țară ca șef al Secției de Chirurgie Cardiovasculară și Toracică și ulterior director medical al clinicii private Polisano din Sibiu. Este în relații bune cu familia Iohannis.

Victor Costache a absolvit Facultatea de Medicină din cadrul UMF Grigore T. Popa din Iași în anul 1999, iar după ce a făcut un an de rezidenţiat în ţară, a decis să plece în Franţa, unde a urmat un nou rezidențiat.

În Franța, Victor Costache s-a specializat în chirurgie cardio-vasculară şi toracică. A lucrat în spitale din Franţa, Marea Britanie, Danemarca, Scoţia, Germania dar și în Quebec.

După ce a lucrat mai bine de 10 ani în spitale din străinătate, Victor Costache a decis, în 2014, să se întoarcă în România, pentru a profesa la Sibiu. Aici, a pus bazele unei secţii de chirurgie cardiovasculară şi pulmonară la clinica privată Polisano.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Bilanț dramatic în rândul preoților italieni: 67 de morți. ”Preoţii se îmbolnăvesc şi mor la fel ca ceilalţi”

Italia, peste 5000 de medici infectați cu coronavirus: ”Ne îmbolnăvim în timp ce ne facem munca”