in

PRIMA adopţie gay în România. „Mulţi cred că și copilul va deveni la fel”

A fost finalizată prima adopție a unui copil de către un cuplu de gay din România, a anunţat Vișinel Bălan, președinte Consiliului Tinerilor Instituționalizați pe pagina sa de Facebook.

„Prima adopție gay din Romania. Felicit tânărul/ persoana care a avut curajul să facă acest pas, de a salva un copil abandonat din chinurile orfelinatului. Felicit curajul Direcției pentru Protectia Copilului pentru că a ales să respecte legea. Asta înseamnă profesioniști. Felicitări. În România, anual, aproximativ 9.000 de copii sunt abandonați în orfelinatele groazei”, susține Vișinel Bălan.

Acesta a precizat că nu este pentru prima dată când o persoană cu orientări sexuale din zona LGBT adoptă un copil în România, dar este o premieră “asumarea orientării sexuale a părintelui adoptator”.

Avertisment pentru România. Sancțiuni dacă nu permiteţi căsătoriile gay

Președintele Consiliului Tinerilor Instituționalizați susține că persoana care a avut acest curaj este profesor universitar. În plus, Vișinel Bălan afirmă că, în România orice persoană are dreptul să adopte indiferent de orientarea sexuală, legea adopțiilor neîngrădind acest drept cetățenilor care fac parte din comunitatea LGBT.

“Argumentul principal al lor a fost clar, legea nu prevede că persoana care își asumă identitatea ca fiind gay nu poate adopta. Nu scrie așa ceva în lege, motiv pentru care toată lumea are dreptul la adopție, are dreptul să fie părinte adoptator. Tu te duci, depui actele pentru a deveni părinte adoptator, îți asumi sau nu (orientarea sexuală n.r.), depinde de tine, și intri în procesul de adopție, ceea ce s-a întâmplat și în procesul acestui tânăr. Ești eligibil atâta timp cât ai un job bun, ai condiții și toate cele, cu atât mai mult când vrei să adopți un copil greu adoptabil”, a spus Bălan, care este și angajat al Ministerului Tineretului și Sportului.

Proceduri simplificate

În România, procedura de adopție s-a simplificat de la finalul anului trecut, odată cu modificarea legii. Noile prevederi vin în favoarea părintelui adoptator care nu mai este nevoit să aștepte ani pentru a înfia un copil, timpul de așteptare fiind redus ”undeva la șase luni”, susține Vișinel Bălan.

”Legislația s-a schimbat din noiembrie anul trecut. Simplificarea legii adopției îl aduce mult mai ușor pe părintele adoptator să intre în posesia unui copil, se estimează undeva la șase luni. Mecanismul este foarte simplu. Dacă copilul ajunge în sistemul de protecție socială, părintele biologic sau ruda de gradul I sunt obligate să ia copilul în maximum șase luni. Dacă timp de șase luni nu se întâmplă nimic, DGASPC poate dispune declararea adoptabilității. Procesul de adopție se face prin instanță. Părintele biologic poate să revină până la un an în tot procesul de adopție, poate interveni și să spună că își dorește copilul. Părintele biologic are prioritate”, a explicat Bălan.

Odată cu anunțul făcut public pe internet, Vișinel Bălan a început să primească mesaje denigratoare din partea celor care nu acceptă ca persoanele gay să poată deveni părinți, adoptând un copil.

„Deja au început, am primit suficiente, mă așteptam, nu mă deranjează, e până la urmă reacția lor, nu pot decât să-i compătimesc, să-i ajut să conștientizeze”, a explicat Vișinel Bălan.

Mulți sunt de părere că, odată intrat într-o familie cu orientare din zona LGBT, automat și copilul adoptat va deveni gay. Nimic mai greșit, susține Vișinel Bălan.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
agostino mozzo a treia doza a patra a cincea

Agostino Miozzo: „După a treia doză va trebui să facem a patra, a cincea și așa mai departe…”

masuri inasprite italia

Italia, măsuri mai STRICTE în taxiuri, trenuri şi autobuze. Cum puteţi circula