in

115 percheziţii la clanurile interlope: Fraţii Cămătaru, ridicaţi de Poliţie

Acţiune de amploare a Poliţiei şi a procurorilor DIICOT în această dimineaţă: 115 percheziţii au avut loc la mai multe clanuri interlope, printre care Clanul Sportivilor şi Clanul Cămătarilor, într-un dosar de tentativă de omor, lipsire de libertate şi şantaj. 67 de suspecţi, printre care Sile şi Nuţu Cămătaru, au fost duşi la audieri.

Unul dintre cei vizaţi de ancheta procurorilor este şi Florian Puiu, consilier local la Primăria Sectorului 4, despre care presa a relatat că ar avea legături cu Clanul “Sportivilor".

Acţiunea de amploare vizează două dintre cele mai importante grupări infracţionale din Bucureşti şi Ilfov, între care există şi o rivalitate foarte veche, liderii clanurilor "Cămătarii" şi "Sportivii" fiind Ion Balint, zis "Nuţu Cămătaru" şi Vasile Balint, zis "Sile Cămătaru", respectiv Florin Nica zis "Nica" şi Cristian Roşca, zis "Roşca". Percheziţiile sunt în plină desfăşurare şi în trei închisori, una dintre ele fiind închisoarea Rahova, acolo unde se pare că sunt persoane cu care Cămătarii au păstrat legătura. Totodată, percheziţiile vizează şi Penitenciarul Giurgiu. De asemenea, au loc percheziţii şi la Penienciarul de femei Târgşor, unde se află Lidia Balint, nevasta lui Nuţu Cămătaru, închisă în 2012 pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Poliţia a găsit în urma percheziţiilor arme, sume mari de bani şi droguri. În perioada 2008 – 2012, în spaţiul public, între membrii celor două grupări rivale au avut loc conflicte stradale în care s-au folosit inclusiv arme de foc, în scopul asigurării supremaţiei la nivel infracţional în municipiul Bucureşti, situaţii ce au avut drept consecinţă directa punerea în primejdie a vieţii şi integrităţii corporale a membrilor grupării dar şi a unor terţe persoane, se arată în comunicatul emis de Poliţia Română. În al doilea rând, poliţiştii şi procurorii D.I.I.C.O.T. au documentat şi activitatea infracţională a învinuiţilor constând în aceea că au săvârşit infracţiuni de violenţă, generatoare de beneficii financiare substanţiale, în principal în material acordării/recuperării unor împrumuturi de bani cu camătă.

Modalitatea violentă în care au acţionat suspecţii, expunerea publică cu ocazia faptelor comise cat şi folosirea armelor de foc au generat în rândul victimelor şi a opiniei publice un sentiment de teamă şi au fost de natură a tulbura grav ordinea şi liniştea publică. În cauză se efectuează cercetări faţă de 67 de suspecţi, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, tentativă de omor calificat şi deosebit de grav, lipsire de libertate, şantaj, nerespectarea regimului armelor si muniţiilor, operaţiuni fără drept cu dispozitive interzise, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea gravă a ordinii şi liniştii publice.

Rivalitatea celor două clanuri este foarte veche

Membri ai clanurilor Cămatarilor şi Sportivilor au fost protagoniştii unui conflict la începutul lunii noiembrie a anului 2012. Atunci, un bărbat a fost împuşcat în piept. După un schimb de focuri, participanţii la scandal au părăsit repede zona, înainte de apariţia poliţiştilor, în condiţiile în care interlopii aflaţi de ambele părţi ale baricadei ar fi convenit să nu colaboreze cu autorităţile. în acest context, Adrian Bică, tânărul împuşcat în plămân, a fost transportat la spital de către un apropiat, fără a fi contactat numărul de urgenţă 112 de către cei care au participat la conflict. Poliţiştii au fost totuşi alertaţi de cetăţeni care auziseră focurile de armă şi sunaseră la 112. Parchetul Tribunalului Ilfov a deschis un dosar privind răfuiala din Popeşti-Leordeni, în care au fost implicate opt persoane şi care s-a soldat cu împuşcarea lui Bică, ulterior operat pentru a se scoate proiectilul, dar şi pentru extirparea unui lob pulmonar.

Sile Cămătaru, eliberat condiţionat pentru promovarea culturii

Interlopul Vasile Balint, cunoscut drept Sile Cămătaru, unul din şefii clanului cu acelaşi nume, a fost eliberat condiţionat, la sfârşitul lunii noiembrie, după ce a ispăşit nouă ani din cei 13 la care a fost condamnat pentru cămătărie, proxenetism, trafic de persosane şi fapte de violenţă. Sile a părăsit penitenciarul Rahova după ce judecătoria Giurgiu a decis eliberarea condiţionată a acestuia. Motivarea eliberării este halucinantă: deţinutul a dezlegat Sudoku şi a promovat cultura după gratii.

Consilier local de la Primăria Sectorului 4, vizat de procurori

Unul dintre cei vizaţi de ancheta procurorilor este şi Florian Puiu, consilier local la Primăria Sectorului 4, despre care presa a relatat că ar avea legături cu clanul "Sportivilor" Puiu este consilier local din vara anului trecut, iar numele său este legat de arestarea primarilor din Jilava şi Snagov, pe care i-ar fi denunţat la DNA. Potrivit declaraţiei de avere, Florin Puiu deţine sute de hectare de teren arabil, două vile în Capitală, două apartamente, două automobile de lux şi ceasuri şi bijuterii în valoare de 250.000 de euro.

 

 

 

 

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Eurovision 2013: VIDEO Melodiile din semifinalele selecţiei naţionale

E oficial: Dana Constantinescu este noul ambasador al României la Roma