in

Certificatul verde a încins spiritele în Parlament. Şoşoacă: „Asta e dictatură!”

Ordonanța prin care este impus certificatul verde în Români a incins spiritele în Senat. Un reprezentant AUR și Diana Șoșoacă au condamnat vehement, de la tribuna Parlamentului, introducerea certificatului digital pentru anumite activități, comparând ţara noastră cu o dictatură.

Rodica Boancă a cerut chiar amânarea dezbaterii și votului pe acest proiect, în timp ce senatorul independent Diana Șoșoacă a strigat că inițiativa reprezintă o încălcare a drepturilor și libertăților românilor.

„Nu se pot restrânge drepturi și libertăți și nu pot fi afectate drepturile și libertățile decât prin lege. Nu prin ordonanță de urgență, nu prin hotărâre de Guvern. Mai mult, avem rezoluția UE care menționează că acest pașaport nu poate limita drepturile celorlalți, nu poate discrimina, ceea ce se întâmplă acum. Am înțeles că azi Bucureștiul e în roșu. Nu mai aveți cum să vă faceți congresul. Slavă Domnului, rămâne Cîțu la guvernare. Altfel, venea Orban”, a spus Diana Șoșoacă, de la tribuna Parlamentului, conform Digi24

Fără birocraţie la căsătorie. “Pentru românii din diaspora e un chin să obţină certificatul prenupţial”

„Toată lupta pentru recuperarea drepturilor… Oamenii morți în Revoluție sunt călcați în picioare. Dumneavoastră instituiți dictatura! E dictatură! E rușinos că vorbim așa ceva”, a mai spus Șoșoacă. 

De asemenea, Rodica Boancă, senator AUR, a spus că partidul pe care-l reprezintă va vota împotrivă. „AUR va vota împotriva acestei mizeii. Pe procedură, solicit președintelui să amâne votul și dezbaterea pentru că sala e goală”, a spus Boancă. 

Anca Dragu, președintele Senatului, a replicat: „Este decizia liderilor de a avea sesiune de vot azi pe acest punct de pe ordinea de zi. Solicitarea dumneavoastră nu se întemeiază”. 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 13 In medie: 3.7]
politist flagrant

Cum au scăpat mai mulţi români de carantină la intrarea în ţară. Poliţist prins în flagrant

Româncă din Italia denigrată pe Facebook, cere daune de 5.000 de euro