in

Dictatură la Hunedoara, ziar INTERZIS pentru că a criticat candidații unui partid

„Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile. Nici o publicaţie nu poate fi suprimată” (Art. 30 din Constituția României).

Dicatură în județul Hunedoara. Un ziar local a fost interzis de Biroul Electoral Municipal din Deva pe motiv că articolele publicate denigrează candidații PNL.

Plângerea a fost depusă la BECM de către Partidul Național Liberal și vizează periodicul de opinie „Vocea Hunedoarei” care a publicat în numărul 137 din 23 septembrie 2020 o serie de articole de analiză politică, în unele fiind criticați anumiți candidați la alegerile locale.

Săptămânalul, care se distribuie gratuit la nivelul județului Hunedoara a stârnit mânia liderilor PNL care acuză ziariștii că acționează la comandă politică. Liderul PNL Hunedoara, deputatul Lucian Heiuș a cerut INTERZICEREA PUBLICAȚIEI.

„Dispune interzicerea distribuirii ediției speciale (sic!) a publicației VOCEA HUNEDOAREI. Dispune înaintarea sesizării către Inspectoratul de Poliție al Județului Hunedoara în vederea identificării persoanelor care au comandat și distribuit acest material de propagandă electorală”, se arată în decizia BECM Deva, potrivit stiripesurse.ro.

Decizia BECM Deva este fără precedent.

„Politica editorială a ziarului realizat de jurnaliștii care redactează articolele în acest săptămânal de opinie nu poate fi influențată de vreun partid, opiniile acestora publicate în VOCEA HUNEDOAREI fiind asumate de redacție. Subiectele abordate în cadrul materialelor reprezintă opinia jurnaliștilor care în virtutea dreptului la liberă exprimare au publicat în acest ziar diverse materiale sau puncte de vedere legate de campania electorală”, a declarat Iulian Stroia, jurnalist la Vocea Hunedoarei.

De remarcat că șeful de cabinet al ministrului de interne, fostul comisar șef Traian Berbeceanu candidează la aceste alegeri locale din partea PNL.

De remarcat și faptul că președintele BECM Deva, Cătălin Alexandru Zăvoianu, este fostul fost procuror șef al Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, unul din cei trei care au stat la poarta Alexandrei Măceșanu, când aceasta era arsă de criminalul Dincă.

Cătălin Alexandru Zăvoianu a luat decizia de a interzice distribuirea acestei publicații în județul Hunedoara. Procurorul Zăvoianu a solicitat Inspectoratului Județean de Poliție Hunedoara să ia măsuri pentru identificarea celor care distribuie gratuit numărul 137 din 23 septembrie 2020 al periodicului „Vocea Hunedoarei”.

Cătălin Alexandru Zăvoianu este unul dintre cei trei procurori care au așteptat o noapte întreagă la poarta casei lui Gheorghe Dincă după apelul disperat al adolescentei dispărută Alexandra Măceșanu. Din acest motiv, Zăvoianu a fost anchetat, apoi suspendat.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Escroc italian reținut de DIICOT la Craiova, a înșelat 24 de oameni la vânzarea de apartamente, prejudiciu de peste un milion de euro

Napoli, îngrijitoarea româncă a furat bijuterii și furculițe de la bătrâna asistată