in

Escroc italian reținut de DIICOT la Craiova, a înșelat 24 de oameni la vânzarea de apartamente, prejudiciu de peste un milion de euro

Țepar italian reținut la Craiova. A vândut aceleași apartamente la mai multe persoane.

Procurorii DIICOT au dispus reţinerea unui cetăţean italian de 68 de ani, acuzat de comiterea infracţiunii de înşelăciune. Joi, magistraţii de la Tribunalul Dolj au dispus plasarea suspectului sub control judiciar.

Potrivit anchetatorilor, în acest dosar de înşelăciune prejudiciul este de peste un milion de euro. Cei cinci suspecţi din acest dosar sunt acuzaţi că au indus în eroare 24 de persoane cu ocazia vânzării unor apartamente, scrie Gazeta de Sud.

Numeroase cazuri au fost prezentate și de Jurnalul Olteniei.

Într-un astfel de caz, o familie a sesizat „Jurnalul Olteniei” cu privire la faptul că a fost înşelată de afaceristul italian Ioele Vincenzo, după ce i-a plătit acestuia o parte din preţul total pentru achiziţia unui apartament despre care a aflat că ar fi fost vândut și altor persoane.

Procurorii DIICOT susţin că cetăţeanul italian a fost ajutat de patru suspecţi.

„Inculpatul, cetățean italian, ajutat de alte 4 persoane, a indus în eroare un număr de 24 de persoane vătămate cu privire la transmiterea dreptului de proprietate asupra unor imobile-apartamente construite de firmele pe care le administra/controla, respectiv case, terenuri, în scopul de a obține pentru sine sau pentru altul un folos material injust, pricinuindu-le, astfel, persoanelor vătămate o pagubă totală estimată la 1.138.770 de euro”, au precizat anchetatorii.

Așa se încheie afacerile imobiliare de la Craiova ale italianului Ioele Vincenzo, cunoscut drept Emilio. În plasa omului de afaceri ar fi picat oameni de afaceri, funcţionari, avocaţi, judecători şi procurori.

Pe strada Romain Roland, aflată în centrul oraşului, firma lui Ioele a ridicat un bloc de locuinte. În schimbul terenului de sub bloc, proprietarul trebuia să primească o parte din apartamente. Lucrul acesta nu s-a întâmplat şi s-a ajuns la proces. La mijloc au fost prinşi clienţii care au cumpărat apartamente.

Altă afacere controversată se referă la un bloc contruit pe str. Împăratul Traian, într-o locaţie asimilată centrului istoric al oraşului.

Au fost formulate mai multe plângeri, care au fost preluate de DIICOT.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 4]
adolescent român foc

Velletri, adolescent român se zbate între viaţă şi moarte. S-a stropit cu benzină şi apoi şi-a dat foc

Dictatură la Hunedoara, ziar INTERZIS pentru că a criticat candidații unui partid