in

Joaca de-a guvernarea. PNL îl propune pe Florin Cîțu pentru postul de premier al României

Din nou Florin Cîțu, cel care a mai fost nominalizat pentru funcția de premier, dar a abandonat postul în favoarea lui Ludovic Orban. Acum vom avea din nou același joc?

Biroul Politic Național al PNL l-a votat pe ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, pentru funcția de prim-ministru. Klaus Iohannis ar fi de acord să-l numească, după ce varianta sa cu fostul general Nicolae Ciucă a creat polemici și îngrijprări, în țară și în Europa.

Liberalii vor merge la consultările de la Palatul Cotroceni cu Florin Cîțu pentru nominalizarea de prim-ministru.

Biroul Politic Național l-a votat pe Florin Cîțu cu o largă majoritate, existând doar o abținere, din partea lui Dan Motreanu.

Florin Cîțu este unul dintre politicienii preferați ai lui Klaus Iohannis, ministrul de Finanțe fiind la cea de-a doua nominalizare din partea președintelui României pentru funcția de premier.

Prima oară s-a întâmplat la începutul anului când Guvernul Ludovic Orban a fost demis în urmă unei moțiuni de cenzură votată de Parlament pe data de 5 februarie 2020. Dar în același timp a izbucnit pandemia, și Cîțu s-a retras, în favoarea fostului premier, atunci proaspăt demis, Ludovic Orban.

Florin Cîțu a devenit membru al PNL în octombrie 2016, cu puțin înainte de alegerile legislative.

Este licențiat în economie la Grinnell College, SUA, 1996, doctorand în macroeconomie și economie internațională la Iowa State University, având și un master în economie la această Universitate, notează Capital.

A lucrat ca economist pentru Banca Naţională a Noii Zeelande în perioada 2001-2003 şi pentru Banca Europeană de Investiţii, Luxemburg, în perioada 2003-2005 şi a fost economist şef şi ulterior Head of Financial Markets la ING Bank, Bucureşti, în perioada 2006-2011.

A avut şi activitate independentă, ca economist, consultant şi analist economic, pe lista clienţilor aflându-se companii precum Goldman Sachs, JP Morgan sau bănci care activează în România.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Fotbalist român care a jucat în Turcia: „M-au făcut de atâtea ori țigan…”

sebastian coltescu

Ministrul Sportului din România, despre cazul Colţescu: «Noi, românii, am fost de nenumărate ori victimele exprimării rasiste în Europa»