in

Mesajul disperat al unei jurnaliste din Craiova a cărei mamă a murit de COVID-19: «Este inuman să nu mă lasaţi să o conduc pe ultimul drum»

O jurnalistă din Craiova infectată cu Covid-19 este disperată pentru că nu îşi conduce mama pe ultimul drum. Loredana Chimoiu face un apel la conducerea Comitetului Județean pentru Situatii de Urgentă să o lase, măcar preț de câteva minute, să asiste, de la distanță și echipată, la înmormântarea mamei sale.

Loredana Chimoiu a transmis un apel disperat către autorităţi, pe care l-a publicat şi pe Facebook, după ce i s-a refuzat dreptul de a participa la înmomântarea mamei sale.

Femeia s-a îmbolnăvit de Covid-19 în spital, unde era internată pentru alte probleme medicale. Jurnalista, de asemena infectatpm este asimptomatică şi se află în izolare de peste o săptămână.

“Între mine și mama mea a existat o legatură puternică. Mama mea a luat virusul din spital, a murit pentru că în unitățile sanitare din Craiova nu sunt stabilite de către DSP circuite sigure, iar din cauza asta mor atât pacienți cât și cadre medicale. Este inuman sa nu mi se permită nici măcar sa-mi conduc mama pe ultimul drum”, scrie Loredana Chimoiu în cererea adresată autorităților.

Loredana roagă totuși autoritățile să-i accepte participarea la înmormântarea mamei, dat fiind că este asimptomatică, și promite că va sta în mașina sa, nu va coborâ din ea și va purta și combinezon.

Președinta Societății Naționale de Epidemiologie, medicul Doina Azoicăi, spune însă că la respectarea regulilor generale nu contează dacă un pozitiv e sau nu simtomatic:

„În acest timp, în care există niște reguli și care sunt stabilite și sunt general valabile pentru toată lumea trebuie respectate. Nu este stabilit gradul de periculozitate mai mare sau mai mic a asimptomaticilor versus simptomatici. Sunt studii care iau în vedere încărcătura virală, dar acest lucru nu putem să-l stabilim. În principiu, orice persoană este pozitivă, că e asimptomatică sau simptomatică, trebuie să fie considerată ca o persoană potențial contagioasă.”

https://www.facebook.com/chimoiu.loredana/posts/4129127873780598
Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Italiancă violată și lăsată să moară într-un tunel, român condamnat la 11 ani închisoare

Italia, noul decret de restricții, iată formularul de autocertificare. Când este necesar? Pot ieși cu câinele?