in

Italia, noul decret de restricții, iată formularul de autocertificare. Când este necesar? Pot ieși cu câinele?

În Italia, împărțită în trei zone (roșu, portocaliu și galben), în funcție de nivelul de risc și de alertă coronavirus, revine declarația pe proprie răspundere (formularul de autocertificare), pentru mișcările autorizate, în ciuda interdicțiilor. Iată care sunt „nevoile dovedite”

Interdicțiile de călătorie

Cei care se află în zona roșie și care trebuie să se deplaseze sau cei care se află în zona galbenă și portocalie și care trebuie să se deplaseze în timpul orelor de „carantină”, vor putea face acest lucru numai dacă au o „nevoie dovedită” care trebuie indicată în formularul de autocertificare. Înseamnă că pot ieși din casă doar din motive de muncă, sănătate și urgență.

Puteți descărca aici acest formular:

Iată lista tuturor comportamentelor care trebuie „justificate”. Apoi va rămâne la latitudinea poliției să efectueze orice verificare.

Cum se completează autocertificarea?

Formularul trebuie să indice datele dvs. personale, locul de unde plecați și unde ajungeți.

Ce se întâmplă dacă nu am formularul la mine?

Dacă nu am formularul la mine, se va ocupa autoritatea care mi l-a cerut, să completeze formularul în prezența mea. Autocertificarea poate fi solicitată din toate motivele de ieșire.

Pot ieși la serviciu? Și să plec în delegație?

Puteți ieși afară pentru a merge la muncă, dar și pentru o programare în afara biroului. De asemenea, puteți pleca în delegație. Trebuie să indicați compania la care sunteți angajat și motivul mutării. Scrisoarea de la munca nu este necesară. Liberii profesioniști trebuie să indice acest lucru și să adauge motivul delegației. Oricine este plecat într-o zonă roșie trebuie să indice motivul mutării.

Pot ieși la examinări medicale?

Puteți ieși pentru examinări medicale și controale. Formularul trebuie să indice destinația, dar nu motivul, acoperit de confidențialitate.

Pot pleca din motive urgente?

Asistența unei persoane în dificultate sau intervenția într-o situație de urgență sunt motive care justifică plecarea, dar trebuie indicate în formular. Dacă mergeți la o persoană, trebuie să indicați motivul, dar nu informațiile generale din motive de confidențialitate.

Cum funcționează carantina nocturnă?

În zonele galbene și portocalii, nu este posibil să vă deplasați între orele 22:00 și 05:00. Cei care trebuie să o facă – din motive de muncă, sănătate sau urgență – trebuie să folosească formularul și să se autocertifice motivul mișcării.

Pot să ies din casă cu câinele?

Cei care se află în zona galbenă sau portocalie nu pot ieși cu câinele între orele 22:00 și 05:00: acesta nu este unul dintre motivele de „nevoi dovedite”. Cei din zona roșie pot ieși cu câinele în timp ce fac o plimbare: plimbarea – „activitate fizică” – este unul dintre motivele pentru care poți ieși din casă. Dacă o autoritate vă întreabă de ce sunteți afară din casă, se va declara că faceți o plimbare cu câinele lângă casa dvs.

Dacă sunt în zona roșie și vreau să merg la coafor, am nevoie de formular?

În zona roșie sunt puține magazine deschise. Pentru a merge la acele magazine sau servicii (frizerul, de exemplu), trebuie să vă autocertificați că ați părăsit casa din acest motiv. Dacă nu aveți formularul la dumneavoastră și sunteți oprit, veți declara autorității că ați ieșit din acest motiv. Ca întotdeauna, autoritatea ar putea efectua verificări.

Pot traversa o zonă roșie?

Pentru a ajunge la o zonă galbenă este permisă traversarea unei zone roșii, dar trebuie să justificați motivul.

Pot traversa o zonă portocalie?

Pentru a ajunge la o zonă galbenă este permisă traversarea unei zone portocalii, dar trebuie să justificați motivul.

Pot să circul între municipalități?

Celor care locuiesc în zona portocalie sau roșie li se interzice circulația chiar și în interiorul propriei municipalități. Pentru a ieși trebuie să aibă formular de autocertificare.

Pot să fac jogging? Și să fac o plimbare?

Pentru a face sport sau pentru a face o plimbare nu este nevoie de auto-certificare: în cazul în care o autoritate vă întreabă de ce sunteți afară din casă, puteți declara că faceți activitate sportivă sau motorie, adică o plimbare (în acest al doilea caz, trebuie să fie în preajma propriei locuințe).

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
jurnalista craiova1

Mesajul disperat al unei jurnaliste din Craiova a cărei mamă a murit de COVID-19: «Este inuman să nu mă lasaţi să o conduc pe ultimul drum»

Mister în jurul morții românului de 22 de ani găsit pe malul râului Pad. Mama lui crede că a fost omorât