in

Soluție minune pentru repatrierea diasporei: „Creștem salariul minim și ELIMINĂM TAXELE”

Ce i-ar convinge pe românii din diaspora să se întoarcă definitv în ţară? Liviu Drăgan, CEO al start-up-ului românesc de tehnologie Druid, care proiectează şi dezvoltă asistenţi virtuali inteligenţi dedicaţi proceselor complexe tip enterprise, consideră că un salariu minim mai mare şi eliminarea taxelor pe o perioadă de timp.

Omul de afaceri spune că deficitul de personal reprezintă una dintre problemele principale cu care se confruntă România în momentul de faţă.

“Principala problemă din România este lipsa de resurse. Resursele care lipsesc nu sunt cele calificate, ci mai ales resursele necalificate. Una dintre deciziile cele mai importante se referă la creşterea salariului minim, eliminarea taxelor pe o perioadă de timp, astfel încât să atragi o mare parte din resursele care au plecat în afara ţării. Astfel am avea o şansă să putem să dezvoltăm proiectele de investiţii”, a spus Liviu Drăgan, conform zf.ro.

Acesta a adăugat că „bogăţia unei ţări stă în valoarea resursei umane. Investiţia în învăţământ este esenţială pentru o dezvoltare sănătoasă a economiei unei ţări”.

Cu cât va crește salariul minim de la 1 ianuarie 2022

Începând de anul viitor salariul minim net în România va fi de 1.524 lei, cu 138 de lei mai mult decât este în prezent, iar nivelul salariului minim brut va ajunge la 2.550 lei, ceea ce reprezintă o creştere de 10,9%, au anunţat marţi premierul Florin Cîţu şi minitrul Muncii, Raluca Turcan.

Aproximativ unul din trei angajaţi din economie are în prezent contract de muncă cu salariu mai mic decât valoarea salariului minim anunţată pentru anul viitor, a arătat marţi ministrul Muncii, Raluca Turcan, într-o postare pe pagina sa de Facebook, potrivit Agerpres.

Fără birocraţie la căsătorie. „Pentru românii din diaspora e un chin să obţină certificatul prenupţial”

„Este prima dată în istoria recentă când nivelul salariului minim pentru anul următor este stabilit din timp, adică la sfârşitul lunii septembrie şi, odată cu el, un mecanism predictibil de creştere pentru anii următori. În prezent, sunt 1.970.000 salariaţi cu contracte de muncă active şi normă întreagă cu salariul mai mic de 2.550 lei (34,7% din numărul de salariaţi activi)”, a menţionat Raluca Turcan.

Dintre aceştia, aproximativ 1.290.000 de salariaţi beneficiază de salariul minim de 2.300 lei, respectiv 2.350 lei pentru studii superioare. Impactul bugetar al creşterii salariului minim în 2022 este de 1,8 miliarde de lei, sumă reprezentând venituri suplimentare la bugetul de stat din contribuţii şi impozit, a mai adăugat Turcan.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
sofer roman condamnat italia

Italia, șofer român de TIR, condamnat la 21 de ani de închisoare pentru crimă, și-a ucis iubita cu două lovituri de cuţit

Carlo Saretta mort vaccin

Pozitiv și asimptomatic, Carlo, 57 de ani, moare după vaccin. Familia cere adevărul