in

Halucinant: România a comandat 120 de milioane de vaccinuri anti-Covid, 7,5 doze pentru fiecare român

România a comandat 120 de milioane de doze de vaccin anti-Covid-19, deşi populația rezidentă este de circa 19,3 milioane, conform INS, cifră în care sunt și românii plecați în străinătate, dar care nu au renunțat la rezidență.

Practic sunt mult mai puțini cei pentru care guvernul a comandat această cantitate uriașă de vaccinuri.

Certificate verzi și vaccinuri pe piața neagră din Italia, iată la ce prețuri vinde mafia

În plus, rata de vaccinare a scăzut în mod semnificativ. Doar câteva mii de români se mai imunizează zilnic şi vindem sau donăm sute de mii de vacinuri.

Cu toate acestea, România a comandat în total 120 de milioane de doze. Ne-ar ajunge în următorii şase ani pentru 16 milioane de oameni.

Cu 120 de milioane de doze de vaccin comandate ne dăm seama că, la un calcul simplu, am avea 7,5 doze pentru fiecare persoană care poate fi vaccinată, scrie observatornews.ro.

Cum nu am atins încă pragul de 5 milioane de imunizări, daca ne raportăm la numărul doritorilor, înseamnă 24 de doze pentru fiecare.

Întrebat de ce România plăteşte atâtea vaccinuri, premierul Florin Cîţu a explicat:

Nu le-am cumpărat, sunt comandate aceste doze. Ele nu sunt pentru un an, ci pentru mai mulți ani. De la început s-a știut că pandemia poate nu trece în primul an și poate e nevoie de doze pe următorii ani.”

România a recepţionat până acum aproape 17 milioane de doze de vaccin. 11 milioane au fost distribuite, iar alte 5,5 milioane sunt în depozite.

500 de mii au fost donate către alte ţări, cele mai multe către Republica Moldova, iar în jur de un milion, vândute. Aproximativ 45 de mii de doze au expirat în depozite.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Otranto, român denunțat pentru că a cerut bani pentru a înapoia un portofelul pierdut: ”Trebuie să-mi dai 200 de euro”

danuta cancer

Italia, o româncă de doar 34 de ani a fost răpusă de un cancer agresiv. „Dănuţa a fost măcinată de boală”, povesteşte soţul îndurerat