in

Românii care s-au vaccinat cu prima doză în străinătate, pot face rapelul în ţară, FĂRĂ programare

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a făcut, vineri, precizări privind administrarea rapelului pentru persoanele vaccinate cu prima doză în străinătate.

„Pentru a veni în sprijinul cetățenilor români sau străini cu drept de ședere în România, care au început procesul de imunizare în alt stat și se află pe teritoriul țării noastre când trebuie să li se administreze doza a doua de vaccin, CNCAV a emis instrucțiunea care să reglementeze vaccinarea persoanelor respective, în centrele fixe, fără programare în platforma electronică”, a transmis Comitetul Național, într-un comunicat.

Cum se va desfăşura procesul

Vaccinarea cu a doua doză se va realiza cu același tip de vaccin, iar planificarea administrării rapelului pentru cetățenii care au primit doza întâi pe teritoriul altei țări se va realiza prin alegerea unui centru de vaccinare din România. Beneficiarul va contacta reprezentanții centrului ales, de preferat cu cel puțin 72 de ore înainte de data la care ar trebui să li se administreze rapelul.

Persoanele respective trebuie să se prezinte la vaccinarea cu a doua doză având asupra lor actul de identitate care să ateste legalitatea șederii în România și să facă dovada efectuării primei doze de vaccin, prin prezentarea adeverinței de vaccinare. După administrarea vaccinului, datele sunt introduse în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), iar pe adeverința de vaccinare se vor completa olograf informațiile privind imunizarea, inclusiv documentele doveditoare.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ferrari a anunțat lansarea primului „bolid” electric și a unui SUV care „va fi ceva cu totul special”

italia relaxare treptata

Italia anunţă relaxarea treptată de la sfârşitul lunii aprilie. Draghi: «Se va acorda prioritate activităţilor în aer liber»